04 Temmuz 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.07.2024 00:46 | Son Güncelleme: 02.07.2024 01:07

Portekiz penaltılarda Slovenya'yı geçti: Penaltı kaçıran Ronaldo göz yaşlarını tutamadı

Portekiz ile Slovenya, son 16 turunda karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 sona eren müsabakayı seri penaltı atışlarında 3-0 kazanan Portekiz, çeyrek finale adını yazdırdı. Ronaldo, uzatma dakikalarında kaçırdığı penaltı sonrası göz yaşlarını tutamadı
Portekiz penaltılarda Slovenya'yı geçti: Penaltı kaçıran Ronaldo göz yaşlarını tutamadı

EURO 2024 son 16 turunda Slovenya ile karşılaşan Portekiz, penaltılara giden maçı kaleci Diogo Costa'nın kurtarışlarıyla 3-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi. 

Karşılaşmanın her iki devresi de Portekiz'in kontrolünde geçti. Slovenya kontrataklarla tehlike yaratmak istedi, ancak maç boyunca bu konuda çok fazla başarı sağlayamadı. Portekiz ise, topa hakim olan taraf olsa da net gol pozisyonu üretmeyi başaramadı.

Birkaç pozisyonda Ronaldo'yu durduran Jan Oblak'ın kurtarışları dışında durgun ve heyecansız geçen maçın 90 dakikası 0-0 beraberlikle sona erdi.

İlk uzatma devresinin son dakikasında, Portekiz'in kazandığı penaltıyı Ronaldo kaleci Jan Oblak'a nişanlarken, 115. dakikada bu kez Benjamin Sesko karşı karşıya pozisyonda kaleci Diogo Costa'yı geçemedi ve maç penaltılara gitti.

Penaltı atışlarında Portekiz kalecisi Costa yaptığı başarılı kurtarışlarla Portekiz'i çeyrek finale taşıyan isim oldu. Portekiz, Belçika'yı eleyen Fransa ile 5 Temmuz Cuma günü yarı final mücadelesi verecek.

Oblak, Ronaldo'ya geçit vermedi

Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo, maç boyunca Sloven kaleci Jan Oblak ile birçok kez karşı karşıya geldi.

Portekiz'in kullandığı frikiklerde topun başına geçen 39 yaşındaki Ronaldo, çerçeveyi tutturduğu vuruşlarda Oblak'a takıldı. Slovenya kalesine 6 şut çeken ve 3 isabet bulan Ronaldo, maç boyunca rakip kaleyi en fazla yoklayan Portekizli oyuncu oldu.

Ronaldo penaltı kaçırdı, göz yaşlarını tutamadı

Normal sürede Oblak'ı geçmeyi başaramayan Ronaldo, ilk uzatma devresinde kazanılan penaltı vuruşunu da kaçırdı.  Jota'nın yerde kaldığı pozisyonun ardından penaltı kazanan Portekiz'de, 39 yaşındaki Ronaldo topun başına geçti. Oblak'ın soluna doğru vuruşunu yapan Ronaldo, Sloven kaleciyi geçemedi. Kaçan penaltı sonrası ilk uzatma devresi sona ererken, Cristiano Ronaldo gözyaşlarını tutamadı.

Portekiz'e karşı gol pozisyonu üretmekte pek başarılı olamayan Slovenya, 115. dakikada ayağına gelen fırsatı Benjamin Sesko ile değerlendiremedi.

Oblak'ın uzun topunu Pepe kontrol etmekte zorlandı ve pas hatası yaptı. Araya giren Sesko topla birlikte koşusunu yaptı. Kaleci Diogo Costa ile karşı karşıya kalan Sesko, vuruşunda Costa'ya takıldı ve yüzde 100'lük bir gol fırsatını değerlendiremedi.

Diogo Costa damga vurdu

Penaltılara giden maçın kahramanı, Portekiz kalecisi Diogo Costa oldu. Slovenya'da Josip Ilicic, Benjamin Verbic ve Jure Balkovec'in penaltı atışlarını kurtaran Costa, Portekiz'in çeyrek finale yükselmesinde başrol oynadı.

Portekiz'de ise, Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes ve Bernardo Silva, penaltı atışlarında hata yapmadı.

Karşılaşmadan önemli anlar

103. dakikada Portekiz penaltı kazandı. Rakip yarı alanın ortalarında aldığı topla ceza sahasına giren Diogo Jota, Drkusic'in müdahalesiyle yerde kalınca İtalyan hakem Orsato penaltı noktasını gösterdi.

105. dakikada penaltıda topun başına geçen Ronaldo'nun vuruşunda soluna iyi uzanan Oblak meşin yuvarlağı çıkardı.

Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışları yapıldı.

Slovenya'da sırasıyla Ilicic, Balkovec ve Verbic'in kullandığı penaltılarda kaleci Diogo Costa gole izin vermedi.

Portekiz'de ise Ronaldo, Bruno Fernandes ve Bernardo Silva penaltıları gole çevirerek takımlarını çeyrek finale taşıdı.