28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 24.09.2022 08:42 | Son Güncelleme: 24.09.2022 11:29

Roger Federer gözyaşlarıyla tenis kariyerini bitirdi (Laver Cup'ta veda)

Roger Federer gözyaşlarıyla tenis kariyerini bitirdi (Laver Cup'ta veda) - Resim: 1


Tenis tarihinin efsane ismi Roger Federer, İngiltere'nin başkenti Londra'daki 20 bin kişilik O2 Arena'da düzenlenen Laver Kupası maçında, üç kez operasyon geçirdiği dizinin tam olarak iyileşmemesi nedeniyle sadece çiftlerde korta çıktı.
İsviçreli sporcu, çiftler maçında İspanyol Rafael Nadal ile kortu paylaştığı maçta, Jack Sock-Frances Tiafoe çiftine karşı yenildi. Bu maçın ardından, eski dünya bir numarası Federer, 25 yıllık profesyonel kariyerini sona erdirdi.

Roger Federer gözyaşlarıyla tenis kariyerini bitirdi (Laver Cup'ta veda) - Resim: 2

41 yaşındaki sporcunun veda maçına tribünler yoğun ilgi gösterirken, Novak Djokovic ve Andy Murray gibi yıldızlar da Federer'i yalnız bırakmadı.

Roger Federer gözyaşlarıyla tenis kariyerini bitirdi (Laver Cup'ta veda) - Resim: 3


Karşılaşmanın ardından Roger Federer ve Rafael Nadal gözyaşlarını tutamazken dünyanın dört bir yanından tenisseverler İsviçreli raketin vedasına tanıklık etti. İşte Federer'in vedasından fotoğraflarla tarihe geçen kariyeri

Roger Federer gözyaşlarıyla tenis kariyerini bitirdi (Laver Cup'ta veda) - Resim: 4

Art arda 237 hafta bir numarada kaldı

İsviçreli yıldız tenisçi, sportmen ve alçakgönüllü karakteri, oyuna yaptığı katkıları, hırsı ve estetik vuruşlarıyla, tenisseverlerin gönlünde "Ekselansları" unvanıyla ödüllendirildi. Federer, İspanyol Rafael Nadal ve Sırp Novak Djokovic arasında yaşanan ve Büyük Üçlü olarak adlandırılan ezeli rekabet, tenisin yanı sıra spor tarihinin en parlak dönemleri arasına adını altın harflerle yazdırdı. Bu üç tenisçi arasındaki maçları, milyonlarca sporsever ekran başından keyifle izledi. Toplam 310 hafta boyunca dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Federer, üst üste 237 hafta bir numarada kalan tenis tarihinin tek ismi olarak tarihe geçti.