05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.08.2023 21:05 | Son Güncelleme: 09.08.2023 22:54

Siyasi isimlerden Türkoğlu'na ardı ardına tebrik mesajları

Aysu Türkoğlu yine tüm Türkiye'yi gururlandırdı. 22 yaşındaki rekortmen yüzücü, Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olarak tarih yazdı. Bu başarı sonrası Türk siyasetinin önemli isimleri tebrik mesajlarını iletti
Siyasi isimlerden Türkoğlu'na ardı ardına tebrik mesajları

Aysu Türkoğlu yüzüşüne Türkiye saati ile 07.43'te Kuzey İrlanda'nın Donaghadee kıyısından başladı. İlerleyen saatlerde İskoçya'nın güneybatı kıyılarına ulaşarak Portpatrick kıyısından karaya çıktı. 11 saat 48 dakika saat boyunca yüzerek zorlu şartlarda Kuzey Kanalı'nı aşmayı başaran Türkoğlu'nun karaya ayak basmasıyla Türk siyasetinin önemli isimleri Türkoğlu'nu kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Harikasın Aysu! Manş Denizi'nden sonra Kuzey Kanalı'nı da geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olan Aysu Türkoğlu’nu gönülden tebrik ediyorum. Gurur duyduk!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Türk kadınlarının cesareti ve üstün başarıları yüzümüzü güldürmeye devam ediyor... 12 saat ara vermeden yüzerek Kuzey Kanalı'nı geçen ilk Türk kadını ve en genç Türk olan millî yüzücümüz #AysuTürkoğlu'nu yürekten tebrik ediyorum. Bizleri bir kez daha gururlandırdın, yolun hep açık olsun!

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: Tebrikler Aysu Türkoğlu! Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk sporcu #AysuTürkoğlu bu sefer de 12 saat aralıksız yüzerek Kuzey Kanalı'nı kat eden ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. Kendisini yürekten kutluyorum.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız: Daha önce 2002 yılında Manş Denizi’ni yüzerek geçen en genç Türk sporcu olan #AysuTürkoğlu bugün de 12 saat aralıksız yüzerek, İrlanda’dan İskoçya’ya uzanan Kuzey Kanalı’nı geçen ilk Türk kadını ve en genç Türk sporcu olarak göğsümüzü kabarttı. Ulu Önderin "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözünün hakkını veren Aysu kardeşimi yürekten kutluyor, başarılarıyla adını birinciliğe altın harflerle yazdırmaya devam edeceği bir kariyer diliyorum. Tebrikler Aysu, gururumuz oldun..

AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık: Cumhuriyeti’mizin 100. yılına kadın sporcularımız damga vurmaya devam ediyor. Manş Denizi'nden sonra Kuzey Kanalı'nı da geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olan #AysuTürkoğlu’nu tebrik ederim. Türkiye seninle gurur duyuyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Tebrikler Aysu. Daha önce Manş Denizi’ni yüzerek geçen en genç Türk sporcu olan #AysuTürkoğlu bu kez 12 saat aralıksız yüzerek Kuzey Kanalı'nı geçen ilk Türk Kadını ve En Genç Türk Sporcu oldu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: İşte azmin zaferi Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk sporcu #AysuTürkoğlu bu sefer de 12 saat aralıksız yüzerek Kuzey Kanalı'nı geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olarak bizleri gururlandırdı. Tebrikler Aysu, geleceğin parlak olsun.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün: Seninle gurur duyuyoruz. Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk sporcumuz olan Muğlalı kızımız Aysu, bu sefer 12 saat aralıksız yüzerek Kuzey Kanalı’nı geçen ilk Türk kadını ve en genç Türk sporcu oldu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: Gururumuzsun Aysu Manş Denizi’ni yüzerek geçen en genç Türk sporcumuz #AysuTürkoğlu bu kez 12 saat aralıksız yüzerek Kuzey Kanalı'nı geçen ilk Türk Kadını ve En Genç Türk Sporcu oldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: 2022 yılının Temmuz ayında; "Manş Denizi'ni geçen en genç Türk sporcusu" olma başarısıyla gurur duyduğumuz Bodrumlu Aysu’muz, bugün de İrlanda’dan İskoçya’ya uzanan Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç sporcu oldu.. Tarih, denizci Bodrum’un Denizkızını altın harflerle yazmaya devam ediyor. Ne kadar gururlansak, ne kadar mutlu olsak, az.