05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.08.2023 08:40 | Son Güncelleme: 07.08.2023 09:06

Siyasilerden dünya şampiyonu olan milli okçu Mete Gazoz'a tebrik mesajları

Mete Gazoz, Almanya’da düzenlen Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters’i 6-4 yenerek altın madalya kazandı. Dünya şampiyonu olan 24 yaşındaki okçuya siyasilerden tebrik mesajları yağdı
Siyasilerden dünya şampiyonu olan milli okçu Mete Gazoz'a tebrik mesajları

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda milli sporcu Mete Gazoz, erkekler klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek altın madalya kazandı. Böylece klasik yayda dünya şampiyonu olan Gazoz'u Türkiye'nin önde gelen siyasilerinden tebrik mesajları yağdı. İşte öne çıkan siyasi kişilerden tebrik mesajları;

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla aradı

Final müsabakasının ardından Mete Gazoz ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli sporcuyu tebrik ederek, "Gözlerinden öpüyorum. Bu zaferden sonra olimpiyatlarda da aynı neticeyi alacağına inanıyorum. Gerek şahsım gerek millet olarak bu başarının devamını diliyoruz. Türkiye'ye dönünce inşallah görüşmek üzere" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Mete Gazoz, "Altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldum. İnşallah seneye de olimpiyatlarda bir altın madalya daha alacağız" diye konuştu. Erdoğan aynı zamanda sosyal medya üzerinden de Gazoz'un başarısını "Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye’ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum" ifadeleriyle kutladı.

Kurtulmuş: Seninle gurur duyuyoruz

TBBM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından Mete Gazoz'un fotoğrafı eşliğinde yayımladığı mesajda, "Almanya'da düzenlen Dünya Okçuluk Şampiyonasında altın madalya kazanan Milli Okçumuz Mete Gazoz'u yürekten kutluyorum. Seninle gurur duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

GSB Bakanı Bak: Oklar seksin, alemde teksin

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi, “Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda, erkekler klasik yay final mücadelesinde altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Mete Gazoz'u yürekten kutluyorum. Olimpiyat şampiyonluğunun ardından dünya şampiyonu da olarak bizleri gururlandıran Mete Gazoz'un başarılarının devamını diliyorum. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı'mızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum." Bakan Bak aynı zamanda sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Oklar seksin, alemde teksin!" başlığıyla Mete Gazoz'un bir videosunu da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası finalinde altın madalya kazanarak Dünya şampiyonu olan milli okçumuz Mete Gazoz'u zaferinden dolayı kutluyor başarılarının devamını diliyorum" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi olan, bizlere büyük bir gurur yaşatan milli okçumuz Mete Gazoz'u yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ilk Türk olarak bizleri gururlandıran millî sporcumuz @metegazoz’u yürekten tebrik ediyorum" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Teşekkürler şampiyon

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı tebrik mesajında "Teşekkürler Şampiyon! Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Mete Gazoz’u tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş

Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mete Gazoz'un dünya şampiyonluğunu resmi sosyal medya hesabından "Dünya Şampiyonu" başlığıyla paylaştığı fotoğrafla kutladı.