04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 30.12.2023 08:26 | Son Güncelleme: 30.12.2023 11:15

Spor yorumculardan maç iptaline ilk tepki: Atatürk'ün pazarlığı mı olur?

Galatasaray ve Fenerbahçe, Riyad'da oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi, Suudi yetkililerin 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartına ve Atatürk tişörtlerine izin verilmemesi nedeniyle sahaya çıkmama kararı adı. Yorumcular maçın iptalini değerlendirdi
Spor yorumculardan maç iptaline ilk tepki: Atatürk'ün pazarlığı mı olur? - Resim: 1

Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe'nin dün akşam Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda saat 20.45'te başlaması gereken Turkcell Süper Kupa mücadelesi öncesi 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtlerine izin verilmemesi kriz çıkardı. Suudi yetkililere tepki gösteren her iki takım da sahaya çıkmama kararı aldı ve bu sabah Türkiye'ye döndü. Türkiye'nin gündemine oturan olay sonrası spor yorumcuları yaşananları yorumladı

Spor yorumculardan maç iptaline ilk tepki: Atatürk'ün pazarlığı mı olur? - Resim: 2


Güntekin Onay: Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Atatürk ilkelerine bağlı 2 dev kulübümüze, bayrağımıza ve Ata'mıza yapılan bu muamele kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı Suudi'lerden bir özür açıklaması bekliyor. Eğer bu rezalet son bulmazsa maçı ATATÜRK Olimpiyat stadında 75 bin tane Türk bayrağıyla oynarız. Bize yakışan budur.

Spor yorumculardan maç iptaline ilk tepki: Atatürk'ün pazarlığı mı olur? - Resim: 3


Mehmet Demirkol: Biz 100 yıl önce kararımızı vermiş bir ülkeyiz. Sen benim adıma, benim ulusum adına Suud ile Atatürk pazarlığı yapıyorsun. Bu kadar ilkesizlik olur mu? Ülkenin kurucusu tartışılır mı? Kim verdi sana bu yetkiyi? Kimsiniz siz? Nasıl yapabilirsin bunu? Ne hakla? Federasyon olarak her şeyi sözleşmeye yazman lazım senin. Karşındaki normal değil çünkü. Normal bir düzen yok orada. Sonra gelip benim ülkemin sütunlarını pazarlığa açamazsın. Cumhuriyetimin 100'üncü yılındayım. Tabii ki kutlayacağım.

Spor yorumculardan maç iptaline ilk tepki: Atatürk'ün pazarlığı mı olur? - Resim: 4


Rıdvan Dilmen: TFF başta! Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri! Yaptığınız yanlıştan Fenerbahçe ve Galatasaray olarak ERDEMLİ bir şekilde döndüğünüz için teşekkür ederim.