27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.05.2024 21:12 | Son Güncelleme: 18.05.2024 22:32

Süper Lig'de Fatih Karagümrük küme düştü: Pendikspor'un 26 farklı mucizeye ihtiyacı var

Süper Lig'in 37. haftasında Gaziantep FK'ye 3-1 yenilen Fatih Karagümrük'ün küme düşmesi kesinleşti. Pendikspor'un ise ligde kalabilmek için MKE Ankaragücü ile ligi aynı puanda tamamlaması ve 26 gol geride olduğu genel averajda rakibini geçmesi gerekiyor
Süper Lig'de Fatih Karagümrük küme düştü: Pendikspor'un 26 farklı mucizeye ihtiyacı var

Trendyol Süper Lig'e veda eden ikinci takım VavaCars Fatih Karagümrük oldu. Ligin 37. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşan İstanbul temsilcisi, müsabakayı 3-1 kaybetti.

Fatih Karagümrük, bu sezon dört takımın düşeceği ligde 37 puanla 18. sırada haftayı kapattı. Daha önce İstanbulspor'un veda ettiği ligde deplasmanda MKE Ankaragücü ile golsüz berabere kalan Siltaş Yapı Pendikspor da 37 puanla 19. sırada haftayı bitirdi. Sezon sonunda olası puan eşitliğinde 40 puanla 16. basamakta yer alan MKE Ankaragücü'nün averajla gerisinde kalacak VavaCars Fatih Karagümrük'ün son hafta öncesi küme düşmesi kesinleşti.

Süper Lig'de 37 puanı bulunan Pendikspor, son hafta öncesinde resmen düşmese de ligde kalma ihtimali çok azaldı. İstanbul temsilcisinin ligde kalabilmesi için MKE Ankaragücü ile ligi aynı puanda tamamlaması ve genel averajda rakibini geride bırakması gerekiyor.  Ancak son hafta öncesinde MKE Ankaragücü'nün -4, Pendikspor'un ise -30 averajı bulunuyor.

Hatayspor umutlarını son maça taşıdı

Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan ve puanını 38'e çıkaran Hatayspor, kümede kalma umutlarını sürdürdü. Atakaş Hatayspor, Özhan Pulat'ın göreve gelmesinin ardından çıktığı 3 karşılaşmada 1 galibiyet ve 2 beraberlik yaşadı. 17. sıradaki Hatayspor'un kümede kalıp kalmayacağı, son hafta maçlarının ardından belli olacak.

Kaynak: AA