29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.12.2022 21:19 | Son Güncelleme: 30.12.2022 22:08

Suudi Arabistan basını: Cristiano Ronaldo, Al-Nassr ile sözleşme imzaladı

Suudi Arabistan basınında yer alan haberlere göre Cristiano Ronaldo, Al-Nassr ile sözleşme imzaladı. Manchester United'dan ayrılan Portekizli yıldız, yılda 175 milyon sterlin kazanmaya hazırlanıyor
Suudi Arabistan basını: Cristiano Ronaldo, Al-Nassr ile sözleşme imzaladı

Cristiano Ronaldo, Kasım ayında Manchester United'dan olaylı bir şekilde ayrılmasının ardından Suudi Arabistan takımı Al-Nassr ile yıllık 175 milyon sterlinlik bir sözleşme imzaladı. 37 yaşındaki Ronaldo'nun, Piers Morgan ile yaptığı  tartışmalı röportajın ardından United'dan ayrıldı ve hangi takıma gideceği merak ediliyordu. 

İspanyol basınındaki haberlere göre, Ronaldo'nun sözleşmesi yedi yıllık. Portekizli futbolcu elçilik rolü üstlenmeden önce iki buçuk yıl oynayacak ve ödemesi zamanla artacak. Suudi Arabistan'daki haberlere ise göre iki yıllık sözleşme imzaladı. 

Suudi Arabistan turizmi elçisi olan Lionel Messi gibi Ronaldo'nun El-Nassr elçisi olarak rolünün bir kısmının, Suudi Arabistan'ın Mısır ve Yunanistan ile 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için ortak girişime yardım etmek olacağı iddia edildi. Ronaldo'nun bir Şampiyonlar Ligi kulübüne geçiş sağlamayı umduğu sanılıyor, ancak bu asla gerçekleşmedi. 

İddiaları yalanlamıştı

Ronaldo, 2022 FIFA Dünya Kupası sırasında  Al Nassr ile 500 milyon euro karşılığında anlaştığına yönelik haberleri yalanlamıştı. 21 Kasım'da İngiliz ekibi Manchester United,  Ronaldo'nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. Son dönemde kulüple özellikle de teknik direktör Erik ten Hag ile sorunlar yaşayan futbolcu, ihanete uğradığını açıklamıştı.