02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2024 15:29 | Son Güncelleme: 02.04.2024 15:46

Tarihi toplantı öncesi Fenerbahçe'den üyelerine kritik uyarı

Fenerbahçe Kulübü'nün bugün gerçekleştireceği olağanüstü genel kurul toplantısı öncesi sarı lacivertli yönetimden kongre üyelerine önemli bir uyarı geldi. İşte tarihi toplantının gündem maddeleri ve olası senaryolar
Tarihi toplantı öncesi Fenerbahçe'den üyelerine kritik uyarı

Fenerbahçe Kulübü'nün 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan karşılaşmanın bitiminde yaşananların hemen ertesi günü toplanıp duyurduğu ve camianın, taraftarların, en çok da futbol takımının çıkacak sonucu merakla beklediği olağanüstü genel kurulun tarihi geldi çattı. Sarı lacivertliler derbide yaşanan olaylara ilişkin alınacak kararlara yönelik Ülker Stadı'nda olağanüstü genel kurul düzenleyecek. Genel kurul toplantısı, çoğunluk sağlanması durumunda bugün yapılacak. Saat 17.00'de başlayacak toplantı öncesi sarı lacivertli yönetimden, genel kurul üyelerine son bir uyarı geldi.

Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, toplantının yapılabilmesi için çoğunluğun sağlanması gerektiğine vurgu yapılarak "Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının açılması ve oylamaların yapılabilmesi adına saat 17.00’de tüm üyelerimizin stadımızda hazır bulunmasını önemle rica ederiz" ifadeleri kullanıldı. 

Tarihi toplantıda neler konuşulacak? 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç genel kurulda yapacağı konuşmada alınacak aksiyonları anlatacak, bunların olası hukuki ve finansal sonuçlarını da aktarıp yetki isteyecek. Sponsorlar, Bankalar Birliği ve SPK ile yapılan görüşmelerde ortaya çıkan bilgiler camiaya aktarılacak. Yapılacak fikir alışverişinin ardından da önergeyle el kaldırma usulüyle oylama yapılacak. Peki çoğunluk sağlanması durumunda bugün, aksi halde 9 Nisan'da gerçekleştirilecek genel kurulda Fenerbahçe neyi masaya yatıracak, hangi kararlar alınacak?

Genel Kurulu, Yüksek Divan Kurulu başkanı Uğur Dündar yönetecek

 Kulüpten yapılan açıklamada Trabzon maçı sonrasındaki olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden futbol takımının Süper Lig'den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonların değerlendirileceği belirtilmişti.

Bugün yaklaşık 30-40 üyenin söz alıp konuşması dolayısıyla toplantının geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.

Buna göre sarı lacivertlilerin önünde 3 seçenek var. "Vereceğimiz kararda kan, ter, gözyaşı olacak" diyen Ali Koç'un sözleriyle bu seçenekler; Kötü, daha kötü, çok daha kötü.  Tartışılması beklenen konular ise 

  •  Futbol takımını ligden çekmek ve önümüzdeki sezona alt ligden devam etmek.
  •  Futbol takımının faaliyetlerine bir süre ara vermek, dondurmak.
  • Yurt dışından bir kulüp satın almak.

Takım, süper kupa maçına çıkacak mı, çıkmayacak mı?

Genel kurulda, Turkcell Süper Kupa ile ilgili kulübün tavrı da belli olacak. 7 Nisan'daki maçtan 4 gün sonra Olympiakos deplasmanına çıkacak olan Fenerbahçe maçın ertelenmesini talep etmiş ancak Galatasaray'ın olumsuz yanıtı sonrası TFF dev maçın planlandığı gibi Şanlıurfa'da aynı tarihte yapılacağını açıklamıştı.

U19 takımı ile sahne alabilir

Başkan Ali Koç da Divan Kurulu'nda taraftarlara "Lütfen 7 Nisan için bilet talebinde, seyahat organizasyonunda bulunmayın. 2 Nisan'ı bekleyin" çağrısında bulundu. Burada da 2 seçenek ihtimaller dahilinde:

  •  Fenerbahçe, 7 Nisan'da yapılacak Süper Kupa maçını protesto etmek için sahaya çıkmayacak.
  • Ya da sarı lacivertliler olası bir ceza-yaptırımdan kaçınmak için U19 takımı ile 7 Nisan'da sahadaki yerini alacak.

Bugün karar çıkabilmesi için 22 bin 572 üye gerekiyor

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç ve yönetim kurulu genel kuruldan yetkiyi ilk toplantıda almayı hedefliyor. Sarı lacivertliler 18 Mart'tan bu yana hummalı bir çalışma içine girerken bu hedefe ulaşmak için gereken kişi sayısı da belli oldu. Başkan Ali Koç'un ilk toplantıda işi bitirme hedefini gerçekleştirmesi için en az 22 bin 572 kişinin genel kurula katılması gerekiyor. Gerekli çoğunluk sağlanamazsa; 9 Nisan'daki 2. toplantıda tüzüğe göre yönetim ve denetim kurulunun toplam sayısının iki katından bir fazlası dahi yani 60 kişi yeterli olacak.