26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 30.05.2022 15:03 | Son Güncelleme: 30.05.2022 15:14

VakıfBank'tan ayrılan Tuğba Şenoğlu, kariyerine Japonya'da devam edecek

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı ile bu sezon 5 kupa kazanan milli oyuncu Tuğba Şenoğlu, Japonya Ligi'ne transfer oldu
Kaynak: AA
VakıfBank'tan ayrılan Tuğba Şenoğlu, kariyerine Japonya'da devam edecek - Resim: 1

Sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla VakıfBank'a veda eden 24 yaşındaki milli oyuncu Tuğba Şenoğlu, "Evet yıllar içinde ailem olan VakıfBank Spor Kulübü ile ülkemdeki kariyerime nokta değil ama virgül koymanın zamanı geldi. Ülkemizi Avrupa'da, İtalya'da Ebrar canımın içi çok iyi temsil ediyor bir başka kıta Asya'da, Japonya'da bunun sorumluluğunu ben alıyorum" ifadelerini kullandı.

VakıfBank'tan ayrılan Tuğba Şenoğlu, kariyerine Japonya'da devam edecek - Resim: 2

Tuğba Şenoğlu, daha iyi bir dönüş için Sultanlar Ligi'ne veda ettiğini belirterek, "Türk voleybolunun gücünü milli takım olarak dünyaya göstermeye devam ederken, bireysel anlamda da umarım bunu yansıtmaya devam edeceğim. Bu büyük tecrübe için çok heyecanlıyım ama Türk halkının desteği hep arkamda olduğu için bu güç ile kendime çok güveniyorum. Daha iyi bir dönüş için şimdilik Sultanlar Ligi'ne elveda diyorum" değerlendirmesinde bulundu.

VakıfBank'tan ayrılan Tuğba Şenoğlu, kariyerine Japonya'da devam edecek - Resim: 3

2 Şubat 1998 Tarsus doğumlu olan Tuğba Şenoğlu, 14 yaşında VakıfBank Spor Kulübü altyapısına transfer oldu. 2013-2014 yılında Yıldız ve Genç Türkiye Şampiyonluğu yaşayan 1998 doğumlu smaçör, 2014-2015 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, 2016-2017 sezonunda Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giydi.

VakıfBank'tan ayrılan Tuğba Şenoğlu, kariyerine Japonya'da devam edecek - Resim: 4

2017-2018 sezonunda VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'na yükselen Tuğba Şenoğlu, iki sezon sarı-siyahlı formayı giyerken, geçtiğimiz sezon ise Atlasglobal Yeşilyurt'ta kiralık olarak oynadı. Tuğba Şenoğlu, VakıfBank forması 1 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 1 CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi, 3 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.