UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında konuk olduğu Almanya ekibi Hoffenheim'ı 3-2 yenen Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, ilk 8 ya da 24 içinde yer alarak üst tura yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.
İtalyan teknik adam, Rhein-Neckar-Arena'da oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Zorlu bir deplasmanda önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Italiano, "Çok zor bir deplasmanda, çok iyi bir takıma karşı kazandık. Son dönemde deplasmanlarda istediğimiz gibi oynayamıyorduk. Az süre alan 3 oyuncumuza şans verdik ve onlar da çok iyi iş çıkardı. Fiziksel olarak güçlü ve iyi baskı yapan bir takıma karşı başarılı bir performans sergiledik. Üç puan kazandık ve bu galibiyetin bize verdiği öz güven çok işimize yarayacak" dedi.
Italiano, 19 Ekim Pazartesi günü Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatarak, "Trabzon gibi zorlu bir deplasmana gideceğiz. Orada da iyi bir takımla karşılaşacağız. Bu nedenle burada aldığımız 3 puan çok önemli. Bütün oyuncularımın performansından çok memnunum." diye konuştu.
"Bu sezon Avrupa'da iyi işler yapacağız"
Avrupa kupalarındaki hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Italiano, şunları kaydetti:
"İlk 8 ya da ilk 24 olabilir ama biz bir üst tura çıkmak istiyoruz. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İyi iş çıkarırsak belki ilk 8'de yer alabiliriz. İlk 8'e giremezsek de ilk 24'te olmalıyız. Buraya gelmek için çok çalıştık ve uğraştık. Elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor. Bugünkü oyunumuzdan çok memnunum. Goller attık ve iyi bir performans ortaya koyduk. Böyle devam edersek ilk 8 ya da ilk 24 içinde yer alabiliriz. Bunun sözünü veriyorum. Bu sezon Avrupa'da iyi işler yapacağımıza inanıyorum."
Italiano, oyuncularının performansından memnun olduğunu vurgulayarak, "Oh da bugün goller attı ve iyi bir performans sergiledi. Kendisi çok profesyonel bir futbolcu. Her zaman söylediğim gibi bu yoğun maç takviminde bütün oyuncularımıza ihtiyacımız var. Onlar da bunu sahada gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Taraftarların desteğine de değinen Italiano, "Taraftarımız harikaydı. Onları en iyi şekilde ödüllendirmemiz gerekiyordu ve bunu başardık. Bu galibiyeti ve 3 puanı taraftarlarımıza armağan etmek istiyorum." şeklinde konuştu.
Orkun Kökçü'nün sakatlığı
Vincenzo Italiano, sakatlığı nedeniyle maçın ikinci yarısında oynayamayan kaptan Orkun Kökçü'nün sağlık durumuna ilişkin şunları söyledi:
"Ayağında küçük bir acı var. Yere bastığında kendisini biraz rahatsız hissetmeye başladı. Biz de risk almak istemedik çünkü ona ihtiyacımız var. Kendisiyle konuştum, ciddi bir durum olmadığını söyledi. Umarım önemli bir sakatlığı yoktur. Kısa sürede iyileşebileceğini belirtti. Bu yoğun maç takviminde bütün oyuncularımızın yüzde 100 hazır olmasına ihtiyacımız var."
"Deplasman galibiyetleri her zaman önemli"
Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, siyah-beyazlı ekibin başarısında yönetimin kendilerine sunduğu rahat çalışma ortamının önemli etken olduğunu belirtti.
Özen, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında oynanan ve 3-2 kazanılan Hoffenheim karşılaşmasının ardından Rhein-Neckar-Arena'da soruları yanıtladı.
Mücadeleyi kalite farkıyla kazandıklarını dile getiren Önder Özen, "Son golü yemeseydik 3. sırada da olabilirdik, öyle de bir durum var. Hoffenheim'la başlayacak olursak Hoffenheim geçen sene Christian Ilzer yönetiminde Almanya'da rekorlar kıran bir ekip. Biz de onun altını çizdik. Hocamız da o konuda çok çok başarılı. İki tane birbirine benzer futbol oynamaya çalışan ekibin mücadelesiydi. Öncelikle hocayı ve oyuncularımızı tebrik etmek gerekiyor. Oynayan, oynamayan, biraz arkada kaldığı düşünülen oyuncular bugün çok ciddi performans ortaya koydular. Beşiktaş'ın çok önemli parçaları olduklarını bir kere daha gösterdiler." dedi.
Özen, İstanbul'da meydana gelen şiddetli yağışla ilgili de şunları söyledi:
"İstanbul'da büyük bir sel durumu oldu. Birçok yurttaşımız mağduriyet yaşadı, kayıplarımız oldu. Can kayıpları var, mal kayıpları var, dolayısıyla onlara da bir geçmiş olsun demek isteriz. Yüzü böyle mi gülmeli? Eğer bunun küçük bir etkisi oluyorsa futbolcularımızın da bu yönde bir gayreti oldu, insanlarımızı biraz mutlu edebilmek adına yüksek efor göstermeye çalıştılar. Bu özverileri sebebiyle oyuncularımızı bir kere daha kutluyorum."
Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında bu sezon 8. maçında 7. galibiyetini aldığını hatırlatan Özen, "Hocayı tekrar tebrik ediyorum. Bu çok ciddi bir rakam. Herhalde çok rastladığımız bir durum olmasa gerek. Bunun devamını dileriz. Lig ayrı, Avrupa ayrı ama neticede bu maçlar iç içe geçmiş bir fikstürün içerisinde oynanıyor. Hafta sonunda çok çok önemli bir maç var. O maçtan önce bizim için moraldir. Deplasman galibiyetleri her zaman önemli. Burada özellikle geldiğimiz andan itibaren bu deplasmanda yalnız bırakmayan Beşiktaş taraftarlarına, Türk vatandaşlarına teşekkür etmek isterim. Otelde çok büyük ilgi, alaka gösterdiler takımımıza hem havalimanında hem de statta ev sahibi gibi oynadık. 19 bin Türk vatandaşının bilet aldığını öğrendik. Normalde bize ayrılan yerin 4 katı kadar aşağı yukarı bir Türk taraftarının önünde oynandı. Onlara da ne kadar müteşekkir olduğumuzu söylesek azdır. Oyuncularımız bu galibiyeti önce onlara, sonra İstanbul'da sel durumunu yaşayan, felaketi yaşayan yurttaşlarımıza ve sonra da Beşiktaş camiasına armağan etmek isterler." diye konuştu.
"Önemli olan arkadaşımızın sağlığı"
Önder Özen, tansiyonu düşen, rahatsızlık yaşayan siyah-beyazlı takımın fizyoterapisti Serdar Korkmaz'ın sağlık durumuyla ilgili ise şu bilgileri verdi:
"Tam şu anı soruyorsanız çok mutlu değilim. Çünkü içeride bir çalışma arkadaşım sedyede yatıyor, birazdan onu ambulansla hastaneye kaldıracağız. Serdar kardeşimiz, fizyoterapist arkadaşımız, hem A Milli Takım'da görev yapıyor hem uzun süredir Beşiktaş'ta görev yapıyor. O bir rahatsızlık yaşadı. Onun rahatsızlığı bize galibiyetin mutluluğunu yaşatmadı, yaşamayalım da zaten, önemli olan arkadaşımızın sağlığıdır. O sebeple tam şu anı sorduğunuz için şu an çok mutlu elbette değilim. Arkadaşımı düşünüyorum, bütün takım onu düşünüyor. Umarım çok kısa sürede sağlığına kavuşacaktır. Belki burada kalma ihtimali de var, umarım kalmaz, onu da alıp dönmek isteriz. Ama müşahede altında tutulması gerekiyor şimdilik ve üniversite hastanesinde tedavisine başlanacak."
"Başkan bize çok rahat bir çalışma ortamı sundu"
Özen, elde edilen iyi sonuçlardan dolayı başkan Serdal Adalı ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, şunları kaydetti:
"Bu takım bizden çok sayın başkanımızın ve yönetim kurulunun eseri. Bize birtakım olanaklar verdiler, biz onu kullanmaya çalıştık. Hem maddi olanaklar verdiler hem de bir sınır olanağı verdiler. Bizim bulunduğumuz sınıra müdahale edilmesine müsaade etmedi. Ben hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Bize sadece destek verdi. Sadece kararlarımıza destek verdi, yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla, ikinci başkanımızla beraber maddi olanaklar oluşturmaya çalıştılar. Dolayısıyla ben öncelikle kendisine teşekkür etmek isterim. Ortada bir şey varsa önce onundur, onun başarısıdır çünkü genelde benim yaptığım görevi yapanlar kendi sınırında çok büyük engellerle karşılaşıyor. Biz öyle bir engelle karşılaşmadık. Ekip arkadaşlarımızla beraber bize çok rahat bir çalışma ortamı sundu. O sebeple ben kendisine müteşekkirim. Herkesle yardımlaştık, sadece ben değil, arkadaşlarımız zombiye döndüler. Yani 4 ay korkunç çalıştılar, korkunç bir özveriyle çalıştılar. Onların hakkını teslim etmek isterim. Ben bu işin en son noktada görünen tarafında bulunuyorum ama asıl arkadaşlarım çok büyük çaba gösterdiler, çok büyük emek verdiler."
Sezon başında sarf ettiği "Oyuncularımız acı çekmeye hazır olmalı, acının etrafından dolaşmak yok, içinden geçecekler." sözlerini hatırlatan Özen, "Gerçekten acı çekiyorlar, siz de görüyorsunuz, sahada acı çekiyorlar, antrenman sahasında acı çekiyorlar. Hoca acı çektiriyor, kendisi de acı çekiyor. Bu yol acılı bir yol. Çeke çeke gideceğiz, içinden geçecek oyuncularımız, hocamız. Bizler de onların yanında olacağız. Umarım yalnız yürümezler, taraftarımızla birlikte böyle devam ederler. Yolun sonunu bekleyip göreceğiz, yürüdüğümüz yollar nereye çıkacak, onu zaman gösterecek." ifadelerini kullandı.
"Piero Campo'yu kutlamak istiyorum"
Önder Özen, Vincenzo Italiano'nun yardımcılarından Atletik Performans Departmanı Şefi Piero Campo ile ilgili de övgü dolu sözler kullandı.
Milli takımlara 17 oyuncu gönderdiklerini vurgulayan Özen, "Çok iyi örnekler gördük, çok iyi maçlar izledik, çok iyi futbol gösterilerine şahit olduk ama öyle bir noktaya geldik ki şimdi Kocaeli maçından sonra hocayla konuştum. 17 tane oyuncumuz milli takımlara gitti. Bunların bazıları maçların tamamında oynadılar ve çok yorgun düştüler. Bazıları oynamadıkları için ritimlerini kaybettiler ve takım tekrar İstanbul'a döndüğünde herkes birbirleriyle aynı seviyede değildi. Hoca şu anda herkesi aynı seviyeye tekrar getirmenin çabasını veriyor. O sebeple ben hocamızın yardımcılarından Piero Campo'yu da kutlamak istiyorum çünkü benim gördüğüm en iyi antrenman bilimcisi ile çalışıyoruz. Takımı şu anda eşitlemeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.
Kazanmanın öneminden bahseden Özen, "Bugünkü maç ve Kocaeli maçı için 'Harikaydı' diyemem ama sonuçlar iyi. Ama daha önce çok iyi oyun gösterileri oldu. Hocanın tasarladığı oyunun işaretlerini gördük, bazen tamamen uygulandığını da gördük. Umarım bundan sonra görmeye devam ederiz. Takımımızın çok sayıda yıldızı var ama bunlardan bir tanesi de takımın oyunu. Bunu da hocaya borçluyuz." dedi.
Christian Ilzer: Bu mağlubiyet tesadüf değil
UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında konuk ettiği Beşiktaş'a 3-2 yenilen Hoffenheim'da teknik direktör Christian Ilzer, mağlubiyetten dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.
Rhein-Neckar-Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından Avusturyalı teknik direktör, düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.
Çok iyi bir Avrupa takımına karşı oynadıklarının altını çizen Ilzer, "Çok üzgünüz. Yine mağlubiyet aldık. Derine atılan toplar, ekip ruhunu maçta gösteren, bireysel oyuncuların çok iyi olduğu bir takım gördük. İkinci yarı stabilize olamadık, kontrataktan gol yedik. Bu mağlubiyet tesadüf değil. Yapmamız gereken çok iş var. Öne geçebilirdik, beraberlik golünü de atabilirdik ama çok üzgünüz, yine başaramadık. Bazı konularda iyileşmemiz gerekiyor, bunu biliyoruz." dedi.
Kaynak: AA

