29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 06.02.2023 20:07 | Son Güncelleme: 06.02.2023 20:26

Volkan Demirel'den sonra Gökhan Zan da Hatay için göz yaşlarıyla yardım istedi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 şehirde yıkıma neden olan deprem sonrası Hatay'dan yardım çığlıkları yükseliyor. Volkan Demirel'in ardından Gökhan Zan da gözyaşlarıyla yardım çağrısında bulundu

Kahramanmaraş'ta sabah 04.17'de 7,7, saat 13.24'te ise 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da hissedilen depremde son belirlemelere göre 1541 kişi hayatını kaybetti, 9  bin 733 kişi yaralandı. Birçok ilden can kaybı haberleri gelirken Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel sosyal medya hesabından yardım çağrısında bulundu.

"Herkes can çekişiyor Hatay’da"

Instagram hesabından bir canlı yayın açan ve Hatay’daki güç durumu gözyaşlarına boğularak anlatan genç teknik adam “Burada herkes perişan. Hatay perişan! Herkes can çekişiyor Hatay’da. Buraya lütfen ambulans yardım. Burada durumlar çok kötü. Yardım edin, insanlara ulaşamıyoruz. Kim gelecekse gelsin artık. Kimseye ulaşamıyoruz” dedi. 

Demirel "Biz kendi imkanlarımızla fazla bir şey yapamıyoruz. Ne kadar imkan varsa, hepsini göndermenizi istiyorum. Sadece Hatay değil, çevre illerde de durum aynı. Allah rızası için yardım edin” feryadında bulundu.  Konuşmakta güçlük çeken Volkan Demirel kısa süreli yayınını ağlayarak sonlandırdı.

Gökhan Zan: Hatay Terk edilmiş

Kentten gelen görüntüler de durumun vehametini ortaya koyarken son açıklama bir başka spor isanı Gökhan Zan'dan geldi. Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş ve Galatasaray formaları giyen, son olarak da Hatayspor'da yardımcı antrenörlük yapan Gökhan Zan görevinden ayrılmasına rağmen Hatay'daydı.

Zan da sosyal medya hesabından yayın açıp, "Allah'ım! yardım et. Hatay bitti. Yalvarıyorum sesimizi duyun. İnternet yok. Su yok. Yardım yok. Kimse yok. Hatay terk edilmiş. Ne olur sesimizi duyurun. Ne olur sesimiz olun yalvarıyorum. Yalvarıyorum. Hatay çok kötü durumda. Yardım yok. Su yok. Kimse kimseye ulaşamıyor. Kendi çabamızla bir şey yapmaya çalışıyoruz. Yalvarıyorum sesimiz olun. Perişanız" ifadelerini kullandı.