27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.01.2024 12:46 | Son Güncelleme: 27.01.2024 12:49

Washington Post Fatih Terim'i yazdı: Türk futbolunun İmparatoru Yunanistan ligini sarsıyor

AP News'un Fatih Terim üzerine yazdığı analizi Washington Post gazetesi sayfalarına taşıdı. Yazıda İmparator'un başarılarına atıfta bulunularak ülkesinde 14 yıldır şampiyon olamayan Panathinaikos üzerinde etkisini gösterdiği belirtildi
Washington Post Fatih Terim'i yazdı: Türk futbolunun İmparatoru Yunanistan ligini sarsıyor

Türkiye'deki oyuncu ve teknik direktörlük kariyerine bir bonus arayan Fatih Terim, bir sonraki mücadelesini komşu Yunanistan'da veriyor. 70 yaşındaki teknik adam yeni yılda Panathinaikos'un başına geçti ve takımı pazar günü Selanik'te PAOK ile karşılaşacak. İki takım şu anda 19 maçta topladıkları 44 puanla Süper Lig'in zirvesinde yer alıyor.

Hemen etkisini gösterdi

Galatasaray'da teknik direktör olarak sekiz şampiyonluk kazanan Türkiye eski milli takım antrenörü olan Terim, seri başarıları nedeniyle "İmparator" lakabını kazandı. Atina'da hemen etkisini gösterdi, üç lig maçı kazandı, şampiyonluk adayı AEK Atina ile evinde 2-2 berabere kaldı ve Olympiakos'u Yunanistan Kupası'ndan eledi. 

Ocak ayında Terim, Yunanistan kaptanı Tassos Bakasetas ile sözleşme imzaladı ve Panathinaikos'un savunmasını güçlendirmek için Türkiye'den Samet Akaydın ve Polonya'dan kaleci Bartlomiej Dragowski ile kiralık olarak anlaştı. Her üç takım da hafta ortasında Atina'nın batısındaki Atromitos'ta Yunanistan Kupası çeyrek finallerinin ilk ayağında oynadı. Panathinaikos maçı domine etti ancak bu yılki ilk maçını 2-1 kaybetti. Terim biraz da alışılmadık bir şekilde bu sonucu omuz silkerek karşıladı. Terim "Panathinaikos böyle oynadığı sürece kimse üzülmemeli. PAOK'tan korkmayacağız" dedi maçtan sonra ve oyuncuların kuzeye yapacakları yolculuk nedeniyle dikkatlerinin dağılmış olabileceğini kabul etti.

Terim Atina'da, Yunanistan ile memleketi Türkiye arasında sık sık gerilen ilişkiler hakkında yorum yapmaktan kaçınmaya özen gösterdi. Terim'in bu üst düzey hamlesi, geçen yıl Avrupa Birliği'ne yasadışı göç ve Doğu Akdeniz'deki tartışmalı deniz sınırları konusunda uzun süredir devam eden anlaşmazlıkları bir kenara bırakma konusunda anlaşan iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin düzeldiği bir döneme denk geldi.

Kendisi de gençliğinde yarı profesyonel bir futbolcu olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayı sonunda Atina'ya inişinin ardından Terim'i telefonla arayarak şans diledi. Başarılı şampiyonluk serisini 2019'da da tekrarlamayı uman formda PAOK, Afrika Kupası'nda sakatlığı bulunan Portekizli kaptan Vieirinha'nın yanı sıra savunma oyuncusu William Troost-Ekong ve forvet Mbwana Samatta'dan yoksun olacak. 

Rakipleri tarafından sürekli olarak geride bırakılan Panathinaikos, 2010 yılından bu yana Yunanistan Ligi şampiyonluğu kazanamadı. Terim gelişinin ardından gazetecilere "On dört yıl uzun bir süre. Ama aynı şey göreve geldiğimde Galatasaray'da da olmuştu ta ki biz herkesi yenene kadar" dedi.