17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.01.2023 04:29 | Son Güncelleme: 13.01.2023 04:29

Yeni neslin büyük sınavı

Yılın ilk Grand Slam'i Avustralya Açık Serena'sız, Federer'siz başlıyor. Ancak iki inatçı kurt kortta olacak. Karşılarında da Sinner, Auger-Aliassime gibi gençler
Alp Ulagay
Alp Ulagay
Yeni neslin büyük sınavı

İnanılır gibi değil ama 1994’ten bu yana ne Serena’nın ne Federer’in olduğu ilk profesyonel tenis sezonuna başlıyoruz. Üstelik Serena’nın kariyerine devam eden ablası Venus da sakatlığı sebebiyle sezon başını kaçırıyor. Buna karşılık iki efsane Rafael Nadal ve Novak Djokovic yılın ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık’ta raket sallayacaklar. Nadal, Melbourne’a unvanını korumak için geldi ama geçen yaz sakatlık sebebiyle Wimbledon’dan çekildiğinden bu yana eski formunu bulabilmiş değil. Hayatında yeni odak noktaları var artık. Geçen ekim ayında ilk kez baba oldu. Yine de kortta Rafa varsa sonuna kadar mücadele var demektir.
Keza geçen yıl bir aşı tartışmasının ortasında kendini bulup Avustralya’dan sınır dışı edilen Djokovic rekortmen olduğu turnuvaya dönmekte bir sakınca görmedi. Novak, dokuz tekler şampiyonluğuyla Avustralya’nın rakipsiz kralı. Geçen hafta da zorlanmasına karşın Adelaide turnuvasını kazandı. Djokovic Avustralya topraklarında 34 maçtır yenilmiyor.