02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.05.2023 10:05 | Son Güncelleme: 24.05.2023 12:24

100'den fazla ülkede uygulanacak: Netflix şifre paylaşımı kısıtlamalarını dünya çapında genişletiyor

Netflix hesap paylaşımı yapan müşterilerine yönelik önlemlerini genişletti. Platform, 100'den fazla ülkede şifre paylaşımını hane içine indirgedi ve dışarıdan bir kişinin aynı hesabı kullanması halinde ücrete tabi tutulacağını duyurdu. ABD'de bu ücret 8 dolar olarak belirlendi
100'den fazla ülkede uygulanacak: Netflix şifre paylaşımı kısıtlamalarını dünya çapında genişletiyor

Netflix şifre paylaşımına yönelik baskısını ABD ve 100'den fazla ülkeyi kapsayacak şekilde genişletti. Kullanıcıları hesaplarını evlerinin dışında kullanmak istiyorsa ücret ödemeleri gerektiğini duyurdu.

103 ülkedeki müşterilere e-posta gönderildi

Video yayıncılığının öncüsü olan şirket, para kazanmak için yeni yollar arıyor ve bu çabalar arasında şifre kullanımına sınırlama getirilmesi ve reklam destekli seçenek de yer alıyor. Netflix, aralarında ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Avustralya, Singapur, Meksika ve Brezilya'nın da bulunduğu 103 ülke ve bölgedeki müşterilerine hesap paylaşımıyla ilgili e-postalar gönderdiğini açıkladı.

E-postalarda bir Netflix hesabının yalnızca bir evde kullanılması gerektiği belirtiliyor. Ödeme yapan müşteriler, ek bir ücret karşılığında evlerinin dışında bir üye ekleyebilirler. ABD'de bu ücret aylık 8 dolar. Üyeler ayrıca bir kişinin profilini aktarabilir, böylece kullanıcı izleme geçmişini ve önerilerini koruyabilir.

100 milyon hane şifresini paylaşıyor

Netflix geçen yıl hesap paylaşımını sınırlandıracağını ve bazı pazarlarda çeşitli yaklaşımları test ettiğini söylemişti. Şirket, 100 milyondan fazla hanenin oturum açma kimlik bilgilerini evlerinin dışındaki arkadaşlarına ve ailelerine verdiğini duyurdu. Mart sonu itibariyle Netflix'in ödeme yapan müşteri sayısı dünya genelinde 232,5 milyondu. Şirket, yeni politikalar kapsamında, aynı hanedeki kişilerin bir Netflix hesabını paylaşmaya devam edebileceğini ve seyahat ederken çeşitli cihazlarda kullanabileceğini söyledi.