19 Nisan 2024, Cuma
Giriş: 01.01.2023 17:47 | Son Güncelleme: 01.01.2023 18:40

2022'de NASA'nın paylaştığı en etkileyici uzay fotoğrafları

NASA, 2022'de James Webb Uzay Teleskobu'ndan, Ay'a giden Orion uzay aracından,uzay sondası Juno'dan ve Mars misafiri Perseverance'tan gelen doğan yıldızları, Jüpiter'in güçlü fırtınalarını ve Mars'ın kum fırtınalarını içeren destansı uzay görüntüleri paylaştı
2022'de NASA'nın paylaştığı en etkileyici uzay fotoğrafları - Resim: 1

Bir yıldız doğuyor

NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu, evrenin ilk galaksilerini bulmak için yaptığı keşifler sırasında çok genç bir yıldızın bir zamanlar gizli olan doğuşunu yakaladı. Teleskop, bölgeyi çevreleyen bir zamanlar görünmez olan toz bulutlarını görebildi. Kum saati şekline benzeyen oluşumun merkezinde, büyümesine yardımcı olmak için çevresindeki malzemeleri toplayan genç bir yıldız yer alıyor.

2022'de NASA'nın paylaştığı en etkileyici uzay fotoğrafları - Resim: 2

Gerçek bir sanat eseri

Uzay sondası Juno, Jüpiter'in kuzey kutbunda Dünya'daki kasırgalara benzeyen ancak beş kat daha hızlı hareket eden devasa kasırgalar yakaladı. Eylül ayında çekilen bu görüntü, uzak bir gezegenin fotoğrafından çok yağlı boya bir tabloya benziyor.

2022'de NASA'nın paylaştığı en etkileyici uzay fotoğrafları - Resim: 3

İnanılmaz güzellik

James Webb Uzay Teleskopu, 2022'de gaz devi Jüpiter'in kuzey ve güney kutuplarında parlayan çarpıcı auroralarını yakalayan yeni görüntüler paylaştı. Auroralar gezegenin manyetik alanındaki dalgalanmalardan kaynaklanıyor. Jüpiter kendi etrafında dönerken, manyetik alanını sürükler. Bu da güneş rüzgarı parçacıkları tarafından bombardıman edilen manyetik alanının bu sarmal görüntüleri ortaya çıkarmasını sağlar.

2022'de NASA'nın paylaştığı en etkileyici uzay fotoğrafları - Resim: 4

Zamanın kumları

Mars'ta kumdaki dalgalanmalar renklendirildiğinde çarpıcı deniz mavisi ve mor renklere bürünüyor. Yakalanan görüntü, Mars rüzgarları tarafından oyulmuş dev kum tepelerinin bulunduğu Gamboa Krateri'nin merkezinin havadan görünümü.