18 Nisan 2024, Perşembe
Giriş: 27.12.2022 14:32 | Son Güncelleme: 27.12.2022 16:28

2023'te Whatsapp'ın kullanılamayacağı 47 telefon modeli

WhatsApp, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren eski akıllı telefon modellerine desteğini sonlandırıyor. Gizchina tarafından yayınlanan bir rapora göre, listede Apple, Samusung, Huawei ve başka birçok markaya ait 47 akıllı telefon yer alıyor. İşte Whatsapp'ın geçerli olmayacağı telefon modelleri
2023'te Whatsapp'ın kullanılamayacağı 47 telefon modeli - Resim: 1

WhatsApp yaptığı açıklamada, "Cihazlar ve yazılımlar sık sık değişiyor, bu nedenle hangi işletim sistemlerini desteklediğimizi düzenli olarak gözden geçiriyor ve güncellemeler yapıyoruz. Neyi desteklemeyi bırakacağımıza karar vermek için, diğer teknoloji şirketleri gibi biz de her yıl hangi cihazların ve yazılımların en eski olduğuna ve bunların ne kadar kişi tarafından  kullandığına bakıyoruz"dedi.

Eğer bir iPhone'a sahipseniz işletim sisteminizi güncellemek için genel ayarlara gidin ve yazılım güncellemeyi seçin. Cihazınız güncellenmiş yazılımı çalıştıramıyorsa yeni bir telefona ihtiyacınız olacaktır.Listede birkaç yıl öncesine ait cep telefonları da yer alıyor. Bununla birlikte, bu telefonların kullanıcılarına çalışmayı durdurmadan WhatsApp tarafından bir uyarı gönderilecek.

2023'te Whatsapp'ın kullanılamayacağı 47 telefon modeli - Resim: 2

Whatsapp’ın yeni güncellemeleri


Ekim ayında WhatApp, iOS 11 ve daha eski yazılım kullanan iPhone'larda çalışmayı durdurdu. WhatsApp, "Teknolojideki en son gelişmelere ayak uydurmak için, kaynaklarımızı en yenilerini desteklemeye yönlendirmek amacıyla eski işletim sistemlerini desteklemeyi rutin olarak durduruyoruz" açıklamasında bulundu.

Kasım ayında WhatsApp, kendinize notlar, hatırlatıcılar ve güncellemeler göndermenizi sağlayan 'Kendinize Mesaj Gönderin' adlı yeni bir araç başlattı. Bu özellik Android ve iPhone'da kullanılabilir ve WhatsApp uygulaması içinde kendinizle 1:1 sohbet başlatmanızı sağlar. WhatsApp'a göre, kullanıcıların yapılacaklar listelerini takip etmelerine, kendilerine notlar, hatırlatıcılar veya alışveriş listeleri göndermelerine yardımcı oluyor.

2023'te Whatsapp'ın kullanılamayacağı 47 telefon modeli - Resim: 3

Apple iPhone 5

Apple iPhone 5c

2023'te Whatsapp'ın kullanılamayacağı 47 telefon modeli - Resim: 4

Archos 53 Platinum

Grand S Flex ZTE

Grand X Quad V987 ZTE

HTC Desire 500

Wiko Cink Five

Wiko Darknight ZT

Memo ZTE V956