25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.11.2022 04:30 | Son Güncelleme: 04.11.2022 21:01

Asimov’un Katırı Elon Musk

The Guardian gazetesi Twitter satışını değerlendirdiği başyazısında “Musk’ın verdikleri vaat ettiklerinden az” dedi. İşte o yazı...
Asimov’un Katırı Elon Musk

Elon Musk, bilim kurgu yazarı Isaac Asimov hayranıdır. Asimov’un Vakıf üçlemesinin ana kahramanlarından biri, sahip olduğu güçleri fanatik bir sadakat yaratmak, tarihi altüst etmek ve galaksiyi fethetmek için kullanan, megaloman bir mutant olan Katır’dır. Musk’ın geleceğe sahip olma arzusunun Katır kadar büyük olduğu kimsenin gözünden kaçmayacaktır.

Musk’ın insanlığı çok gezegenli bir tür haline getirme planı Mars’ın buzullarını bombalayarak karbondioksit salımı sağlamayı, böylelikle kızıl gezegeni ısıtarak insanların yaşayabileceği bir yer haline getirmeyi içeriyor. Bununla birlikte Musk’ın geçmişinde asla yerine getirmediği sözler var. Musk’ın büyük bir egosu ve harcayacak milyarlarca doları var ve kendisine inananları bir sözüyle bitcoin gibi çoğu zaman değersiz yatırımlara yönlendirebiliyor. Musk iyi bir mühendis ancak bir kişilik kültü yaratmak konusunda daha başarılı.