28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 19.08.2022 11:28 | Son Güncelleme: 19.08.2022 11:35

Elon Musk: Herkes ailesine Tesla Optimus'u hediye edecek

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, insansı robot Optimus'u 30 Eylül'de çıkarmaya hazırlanıyor. Tesla robotu tekrar eden sıkıcı ve tehlikeli görevleri yerine getirecek hatta Musk'a göre insanlar onu anne ve babalarına hediye etmek isteyecek
Elon Musk: Herkes ailesine Tesla Optimus'u hediye edecek

Elon Musk, China Cyberspace dergisine yazdığı makalede merakla beklenen Tesla Bot (Optimus) hakkında yeni bilgiler paylaştı. Başka bir deyişle yeni ürününün tanıtımlarına hız verdi. Elektrikli otomobil şirketi Tesla bünyesinde geliştirilen Optimus'un bir otomobilden daha ucuz olacağını belirten Musk, "10 yıl içinde insanlar bu robotu anne babalarına ev aleti gibi hediye olarak alacak" dedi.

Ev işlerine yardımcı olacak

Musk'un bu iddiaları sözlerinin arkasında ise Optimus'un yapabileceğini öne sürdüğü eylemler yatıyor. Musk'a göre robot, çim biçme, yemek yapma, yaşlı bakımı gibi tekrar isteyen, sıkıcı ve tehlikeli işleri halletmeye yardımcı olacak.

Musk bir robotun çevreye uyum sağlamasını ve insanların yaptıklarını becerebilmesi için bir insanla aynı boyut, şekil ve yeteneklere sahip olması gerektiğini savunuyor

Musk, yetişkin bir insan boyunda ve kilosunda olacak robotun ağır eşyayı kaldırabileceğini, küçük adımlarla hızlı yürüyebileceğini, yüzündeki insansı ifadeler sayesinde iletişimin kolay olacağını savunuyor. 30 Eylül'de Tesla AI Day kapsamında prototip versiyonu görücüye çıkacak robotun üretim sürecinin 2023'te başlaması amaçlanıyor.

 

Kaynak: Dailymail, Teslarati