29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.07.2022 22:49 | Son Güncelleme: 15.07.2022 23:06

Elon Musk, NASA ile dalga geçti (Başkasının esprisini kullandı)

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği fotoğraflara gönderme yaparak NASA ile dalga geçen bir paylaşım yaptı. Ancak Musk, anonim bir hesaba ait olan paylaşımı kaynak göstermeden yayınladı
Elon Musk, NASA ile dalga geçti (Başkasının esprisini kullandı)

Twitter paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Elon Musk, bu defa ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile dalga geçti. NASA, birkaç gün önce James Webb Uzay Teleskobu ile çekilen fotoğraflarla paylaştı. 13,8 milyar yıl öncesine ait fotoğraflar kısa sürede tüm dünyanın gündemine oturdu. 

Milyarder Elon Musk ise evrenin en kapsamlı görüntülerinin, granit mutfak tezgahına benzetildiği bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafın üstünde "İyi deneme NASA" yazıyor. Musk'ın tweet'i 420 binden fazla beğeni alsa da bu espri ona ait değil. 

NASA'nın paylaştığı fotoğraflara dair sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı. Büyük kısmı kısa sürede viral oldu. "İyi deneme NASA" paylaşımı da bunlardan biri. Gönderiyi ilk yayınlayan @arcHUMOR adlı bir hesap. Ancak ondan sonra platformdaki birçok kişi (Musk gibi) fotoğrafı alarak kendisi paylaştı. 

Musk'ın paylaşımının altına gelen yanıtlarda ise bazı kişiler bu durumu eleştirdi. @CoreCamiloX4 adlı bir hesap fotoğrafı paylaşan başka bir hesabı etiketleyerek Musk'a, "Credit vermek istemez misin?" diye sordu. Yazar Tauriq Moosa ise "Neden fotoğrafı kırpmak yerine sadece retweetlemiyorsun? Daha az yorar" yazdı.