19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 09.08.2022 15:44 | Son Güncelleme: 09.08.2022 15:49

Emektar Hubble çalışmalarına devam ediyor: Uzayın derinliklerinden 2 yeni görüntü

Uzayın derinliklerinden yeni fotoğraflar gelmeye devam ediyor. James Webb Uzay Teleskobu'ndan sonra Hubble Uzay Teleskobu'nun yeni görüntüleri konuşuluyor
Emektar Hubble çalışmalarına devam ediyor: Uzayın derinliklerinden 2 yeni görüntü

İnsanlığın şimdiye kadar uzaya gönderdiği en gelişmiş uzay teleskobu olan James Webb'in çektiği uzayın ilk tam renkli fotoğrafları tazeliğini korurken emektar Hubble Uzay Teleskobu çalışmalarına devam ediyor. 1990'dan bu yana hizmet veren Hubble küresel yıldız kümesi NGC 6638'in kalbini görüntüledi.

Avrupa Uzay Ajansı'nın (European Space Agency-ESA) Yay Takımyıldızı'nda yer alan kümeyle ilişkin gözlemi, milyonlarca yıldızdan oluşan bu bileşimin merkezindeki yıldızların yoğunluğunu gösteriyor. Görüntü, Hubble'ın üzerindeki Geniş Alan Kamerası 3 ve Gelişmiş İnceleme Kamerası'yla yapılan gözlemlerle hazırlandı.

Hubble Uzay Teleskobu'nun yakaladığı ve yine bu hafta paylaşılan başka bir fotoğrafta ise Orion takım yıldızından bulutsu görüntü var. Görüntüde, Herbig-Haro nesnesi HH 505'in etrafındaki renkli alanlar yer alıyor. Bu tür yapılar, ata-gezegen diskleriyle çevrili yeni doğan yıldızların faaliyetlerini bir ürünü olarak kabul ediliyor.

ESA ve NASA'nın yönetimindeki Hubble, 32 yıldır gök cisimlerinin çarpıcı anlarını kaydediyor

Bulutsu görüntünün gök bilimciler için daha önce bilinmeyen madde akışlarını ortaya çıkarmasına ve yeni yıldızların oluşumuna eşlik eden süreçleri anlamalarına yardım edeceği tahmin ediliyor.