06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.04.2023 23:55 | Son Güncelleme: 16.04.2023 00:03

Google Chat uygulamasının yeni yüzü ortaya çıktı

Google Chat, Google Drive, Docs, Sheets, Slides ve Gmail'in yeniden tasarlanan arayüzleriyle uyumlu yeni bir görünüme kavuşuyor. Diğer Workspace uygulamalarına yapılan makyajlar gibi bu da Google'ın Material Design 3 sistemine dayanıyor.
Google Chat uygulamasının yeni yüzü ortaya çıktı

Google Chat'te yüzü yuvarlak düğmeler (ve yuvarlak bir arama çubuğu) ve bazı mavi vurgular da dahil olmak üzere tüm arayüzde bazı küçük değişiklikler yapıldı. Ayrıca ana mesaj görünümünde, oluşturma kurulumunda, yeni konu düğmesinde ve doğrudan mesajlar ve boşluklar içindeki konu panelinde de bazı küçük değişiklikler dikkat çekiyor.

The Verge'ün haberine göre bu haftanın başlarında Google, Slack'te yapabildiğiniz gibi yalnızca duyuru kanalları oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir Sohbet özelliğini de duyurdu. Bu, bir ekibin tüm üyelerini aynı sayfada tutmanın kullanışlı bir yolu gibi görünüyor, çünkü özel bir duyuru alanına sahip olmak, önemli bir güncellemeyi bulmak için bir grup konuşmayı araştırmak zorunda kalmayacağınız anlamına geliyor.

Bununla birlikte tasarım güncellemesi öngörülemeyen herhangi bir değişiklik getirmiyor, ancak önümüzdeki birkaç hafta içinde yenilenen tasarım kullanıma sunulduğunda Google Chat'in biraz farklı göründüğünü fark ettiğinizde en azından nedenini bileceksiniz.