19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 08.10.2022 12:45 | Son Güncelleme: 08.10.2022 13:08

Hubble etkileşim halindeki iki galaksiyi görüntüledi

NASA, Hubble Uzay Teleskobu'nun etkileşim halinde görüntülediği iki galaksiyi paylaştı. Arp-Madore 608-333 olarak bilinen galaksiyelerin karşılıklı yerçekimsel bir etkileşim yoluyla birbirlerine ince bir şekilde çarptıkları belirtildi
Hubble etkileşim halindeki iki galaksiyi görüntüledi

NASA’nın Hubble Uzay Teleskobu Arp-Madore 608-333 olarak bilinen iki galaksiyi birbirleriyle etkileşim halindeyken görüntüledi. Sakin görünen her iki galaksi de karşılıklı yerçekimsel bir etkileşim yoluyla birbirlerine ince bir şekilde çarpıyorlar. Hubble'ın gelişmiş kamerası kalemle çizilmiş gibi  duran bu galaktik etkileşimi yakaladı.

İlginç hedeflerden oluşan arşive dahil oldu

Etkileşim halindeki bu galaksiler, Hubble, yer tabanlı teleskoplar ve NASA / ESA / CSA James Webb Uzay Teleskobu ile gelecekte elde edilen daha ayrıntılı çalışmalar için ilginç hedeflerden oluşan bir arşiv oluşturma çabasına katkı sağladı.

Bu arşivi oluşturmak için gökbilimciler, gece gökyüzüne yayılmış hedeflerin bir listesi için astronomik araştırmalar yaptılar.  Gökbilimciler bu araştırmalar sonucunda halihazırda ilginç olarak tanımlanan nesneleri elde ettiler ve bu Hubble'ın hangi yöne işaret ettiğine bakılmaksızın gözlemlemesini kolaylaştıracak bir adım olabilir.

Hubble mümkün olduğunca fazla veri topluyor

Hubble gözlem süresini nasıl kullanılacağı konusu uzun, rekabetçi ve zor bir süreçten oluşur. Gözlemler mevcut Hubble zamanının her son saniyesini kullanacak şekilde ayrılmıştır. Bununla birlikte, Hubble yeni hedeflere işaret etmeye başladığında kullanılmayan zamanın küçük ama kalıcı bir kısmı var. Arp-Madore 608-333 etkileşimini yakalayan örnek gibi anlık görüntü programları bu boşluğu doldurmak için var. Anlık görüntü programları sadece güzel görüntüler üretmekle kalmaz, gökbilimcilerin Hubble ile mümkün olduğunca fazla veri toplamasını sağlar.