25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.05.2023 21:16 | Son Güncelleme: 19.05.2023 21:28

Instagram kendi Twitter'ını yayınlamaya hazırlanıyor

Meta çatısı altında faaliyet gösteren dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından Instagram, Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter'a rakip çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin yeni uygulamasını ünlü isimlerle gizlice test ettiği belirtildi
Instagram kendi Twitter'ını yayınlamaya hazırlanıyor

Instagram, Twitter ile rekabet edecek metin tabanlı bir uygulama yayınlamayı planlıyor. Instagram'a yakın kaynakların Bloomberg'e sızdırdığı bilgilere göre şirket şu anda projeyi ünlüler ve influencer'lar ile test ediyor. İlgili habere göre proje aylardır gizlice belirli içerik oluşturucuların kullanımına açıktı.

Kaliforniya Üniversitesi'nde (UCLA) sosyal ve influencer pazarlama dersleri veren ve uygulamanın ilk açıklamasının ekran görüntüsünü yayınlayan Lia Haberman'a göre, Twitter rakibi olan bu uygulama, Instagram'dan ayrı olacak ancak kullanıcıların hesaplarını birbirine bağlamasına izin verecek. Uygulamanın Haziran ayında piyasaya çıkabilmesi söz konusu. Haberman'ın ekran görüntüsüne göre uygulama, Mastodon da dahil olmak üzere diğer Twitter rakip uygulamalarıyla da uyumlu olabilir.

Twitter'ın Elon Musk tarafından kaotik bir şekilde devralınması bazı kullanıcıların alternatif arayışına girmesine neden oldu ve piyasada bir boşluk yarattı.

Haberman, "Tarihsel olarak, Meta'nın kullanıcıları arasında popüler olmasını bekledikleri şeylere dayanarak diğer uygulamalardan ve üçüncü taraf araçlardan özellikleri örneklemeyi ve yeniden yaratmayı sevdiğini biliyoruz" dedi.