16 Nisan 2024, Salı
Giriş: 03.05.2023 18:41 | Son Güncelleme: 03.05.2023 19:01

iOS 17 geliyor: Tüm iPhone'lar baştan sona değişecek

Apple tüm iPhone'ları değiştirmesi beklenen iOS 17'yi 5 Haziran'daki WWDC 2023 zirvesinde tanıtacak. Peki iOS 17 ile iPhone'larda ne değişecek? Apple hangi yeni özellikleri iPhone'lara dahil edecek?
iOS 17 geliyor: Tüm iPhone'lar baştan sona değişecek - Resim: 1

İlk iOS 17 beta sürümünün 5 Haziran tarihinde duyurulmasından hemen sonra Apple'ın Geliştirici Programı üyelerine sunulması beklenirken, herkese açık beta sürümünün Temmuz ayında Apple'ın Beta Yazılım Programı üyeleri için sunulması bekleniyor. Güncellemenin herkese açık hali ise her zamanki gibi Eylül ayında, yeni iPhone'ların piyasaya sürüldüğü dönemde yayınlanacak.

iOS 17 geliyor: Tüm iPhone'lar baştan sona değişecek - Resim: 2

iMessage Kişi Anahtarı Doğrulaması

Aralık ayında Apple, yeni bir iMessage İletişim Anahtarı Doğrulama özelliğinin önizlemesini paylaşmış ve bu özelliğin 2023 yılında küresel olarak kullanıma sunulacağını söylemişti. Bu zaman dilimi, özelliğin iOS 17'de kullanıma sunulacağı anlamına geliyor, ancak daha erken de kullanıma sunulabilir.

"iMessage Kişi Anahtarı Doğrulaması" olarak isimlendirilen bu özellik, aslında sıradan kullanıcılar için değil. Şirket, bu özellik ile gazeteci, aktivist veya hükümet görevlisi gibi kritik işler yapan kullanıcılara odaklanacak. iMessage Kişi Anahtarı Doğrulaması'nı aktifleştiren bir kullanıcı, telefonunun dinlenip dinlenmediğinden veya bir siber saldırı ile mesajlarının sızdırılıp sızdırılmadığından emin olacak.

iOS 17 geliyor: Tüm iPhone'lar baştan sona değişecek - Resim: 3

iMessage Kişi Anahtarı Doğrulaması isimli güvenlik katmanını aktif eden bir kullanıcı, iMessage'daki sohbet sayfasının en alt bölümünde yeni bir uyarı görebilecek. Bu uyarı görüldüğünde, o kişi için tehlike çanları çalıyor olacak. Zira Apple, söz konusu uyarıda karşı taraftaki kişiye ait hesabın tanınmayan bir cihaza bağlanmış olduğu bildirilecek. Bu da o kullanıcının ya başka birisiyle konuştuğu ya da dinlendiği anlamına gelecek.

iOS 17 geliyor: Tüm iPhone'lar baştan sona değişecek - Resim: 4

Apple tarafından yapılan açıklamalarda, bu özelliğin 2023 yılı itibarıyla tüm kullanıcılar için hazır olacağı ifade ediliyor. Ancak özelliğin nereden aktifleştirileceği gibi hususlar şu an için gizemini koruyor.