26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.05.2022 15:02 | Son Güncelleme: 11.05.2022 15:34

Jack Dorsey: Trump'ın hesabını kapatmamalıydık

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, Trump’ın hesabını kapatmanın yanlış bir karar olduğunu söyleyerek, eski başkanın yasağını kaldıracağını açıklayan Elon Musk'la aynı fikirde olduğunu açıkladı
Jack Dorsey: Trump'ın hesabını kapatmamalıydık

Elon Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter yasağını kaldıracağını açıkladı. Twitter’ın kurucu ortaklarından Jack Dorsey, CEO iken aldığı kararın aksine Musk’ın bu kararına katıldığını söyledi. 44 milyar dolarlık Twitter'ın satın alımını tamamlama sürecinde olan Musk, Salı günü yasağı kaldırmayı planladığını açıkladı ve bunu "ahlaki açıdan kötü bir karar ve aşırı derecede aptalca" olarak nitelendirdi. 

Ocak 2021’de Trump destekçilerinin ABD Kongre Binası’nı basmasının ardından eski başkan Twitter’dan men edildi. Londra'da arabaların geleceği konulu bir konferansta konuşan Musk, "Donald Trump'ı yasaklamanın doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

"Kalıcı yasaklar başarısız"

Tesla'nın kurucusu, Kasım 2021'e kadar CEO olan Dorsey'in kendisiyle aynı fikirde olduğunu söyledi. Konuyla ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Jack Dorsey de Musk’ın bu konuşmasını onayladı. Dorsey, “Çocukların cinsel istismarı, yasa dışı davranışlar, spam gibi istisnalar dışında genellikle kalıcı yasaklar başarısız. Daha esnek bir sosyal medya protokolü için çağrıda bulundum” dedi.

Dorsey bu paylaşımının altına daha önce kararı savunduğu, 13 Ocak 2021 tarihli tweet'ini ekledi. O dönem attığı tweet'te “Donald Trump’ın hesabını kapatmak zorunda kalışımızla gurur duymuyorum ya da bunu kutlamıyorum. Bu eylemi gerçekleştireceğimize dair net bir uyarıda bulunduktan sonra hem Twitter’da hem de Twitter dışında fiziksel güvenliğe yönelik tehditlere dayanarak bir karar verdik. Bunun Twitter için doğru bir karar olduğuna inanıyorum” ifadeleri yer alıyordu. 

"Kararlarımızı gözden geçirmeliyiz"

Gazeteci Dan Primack’ın “Kararın daha sonra yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini mi söylüyorsunuz?” sorusuna da cevap veren Dorsey, “Bu bir iş kararıydı, olmamalıydı. Kararlarımızı her zaman gözden geçirmeli ve gerektiği gibi geliştirmeliyiz. Kişilere uygulanan kalıcı yasakların yanlış olduğuna inanıyorum” dedi. Kısa süre önce Truth Social adlı kendi platformunu kuran Trump, tekrar davet edilse bile Twitter'a geri dönmeyeceğini iddia etmişti.

 (Kaynak: DailyMail)