19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 03.09.2022 13:42 | Son Güncelleme: 03.09.2022 13:49

Mısır piramitlerinin merak edilen sırrı çözüldü

Mısır’daki piramitlerin nasıl inşa edildiğine dair gizem büyük ölçüde çözüldü. Yapılan bir çalışma Giza Piramitleri’nin yapımında Nil Nehri'ndeki uzun bir kanalın kullanıldığını ortaya çıkardı
Mısır piramitlerinin merak edilen sırrı çözüldü

Mısır’ın başkenti Kahire’de üç yapıdan oluşan Giza Piramitleri’nin yapımında kullanılan tonlarca ağırlıktaki taşların 4 bin yıl önce nasıl taşındığına dair gizem çözüldü.

200 bin işçinin her biri ortalama 2.5 ton olan blokları karadan 804 kilometre uzağa taşıması açıklanamadığı için yıllardır uzaylı teorileri konuşuluyordu.

Büyük Giza Piramidi’nin yakınlarında Nil Nehri’ne bağlı bir kanal ortaya çıkarıldı. Bu kanalın Milattan Önce 600’de kuruduğu anlaşıldı. Kanalın kurumadan önce piramidin inşasında kullanılan 2.3 milyon taş bloğu taşımada kullanıldığı belirlendi.Kanalın Nil’e uzanan kolu olmadan piramitlerin inşa edilemeyeceği açıklandı. Bu keşif, daha önce bulunan bir papirüsteki metinle örtüştü. 4 bin yıllık bu metinde kayalıklardan blokları taşımak için Kızıldeniz’den gelen tekneler tasvir ediliyordu.