14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.12.2022 09:55 | Son Güncelleme: 20.12.2022 10:14

Musk'tan siyasi anketlere mavi tik şartı sinyali

Elon Musk, 'Sonuçlarına uyacağım' diyerek Twitter'da 'İstifa etmeli miyim?' anketi paylaştı ve çoğunluk evet cevabını verdi. Bunun üzerine Musk, artık yapacağı siyasi oylamalarda sadece mavi tikli üyelerin olacağının sinyallerini verdi
Musk'tan siyasi anketlere mavi tik şartı sinyali

Twitter'ın sahibi Elon Musk, kendisini istifaya çağıran bir anketin ardından attığı ilk tweetlerden birinde, önemli siyasi kararlarında yaptığı oylamaları Twitter Blue ( mavi tik) aboneleriyle sınırlandıracağını söyledi.

Unfiltered Boss adını kullanan bir Blue üyesine yanıt veren Musk, yalnızca abonelerin ilerde siyasi içerikli konularda söz sahibi olması gerektiği önerisine katıldı ve "Twitter bu değişikliği yapacak" dedi. Bir gün önce, milyarder şef ilerideki tüm siyasi kararlarını oylamaya sunma sözü verdi. Twitter kullanıcılarına liderlik konusunda bir seçim sunarak istifa edip etmemesi gerektiğini sordu.

Yapılan oylamada kullanıcıların yüzde 57,5'i Musk'ın Twitter'ın başındaki görevini bırakmasından yana oldu. Musk'ın anket sonucuna uyup uymayacapı kousunda henüz bir açıklama yok. Musk'ın dramatik teklifi, Katar'daki Dünya Kupası final maçına katılmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti ve 'evet oyu ver' ve 'Twitter CEO'su' gibi trend topic dalgasını tetikledi. Alternatif bir lider önermedi ve işi yapabilecek herhangi birinin bu işi istemeyeceğini söyledi.