06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.04.2023 22:54 | Son Güncelleme: 18.04.2023 23:02

Netflix 25 yılın ardından DVD dağıtım işinden çıkıyor

Netflix, evde TV izleme alanında yeni bir dönemin kapılarını açmasıyla birlikte 25 yıl sonra posta yoluyla DVD dağıtımı yapan orijinal iş bölümünü kapatıyor
Netflix 25 yılın ardından DVD dağıtım işinden çıkıyor

Salı günü yapılan açıklamaya göre şirket son disklerini 29 Eylül'de gönderecek. İcra Kurulu Eş Başkanı Ted Sarandos, "Amacımız her zaman üyelerimize en iyi hizmeti sunmak olmuştur, ancak işimiz küçülmeye devam ettikçe bu giderek zorlaşıyor" dedi.

Kurucu ortaklar Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından ortaya atılan DVD dağıtımı, diskleri içeren kırmızı zarfları postayla alan on milyonlarca abone için bir ritüel haline geldi. Şirketin en eski orijinal yapımlarından bazıları DVD döneminde yaratıldı.

Şirket, 2007 yılında yayın işini başlatarak en büyük DVD kiralama zinciri olan Blockbuster Entertainment'ın devre dışı kalmasına yardımcı oldu.

Netflix ilk DVD'si olan korku-komedi klasiği Beetlejuice'u Mart 1998'de gönderdi. O zamandan bu yana 5,2 milyardan fazla disk postaladı. En popüler filmi Sandra Bullock'un spor draması The Blind Side oldu.