28 Mart 2024, Perşembe
Giriş: 22.07.2023 12:51 | Son Güncelleme: 22.07.2023 12:56

Telefonunuzu şarj ederken bataryasını öldürmeyin

Lityum pilleri inceleyen bilim insanlarının araştırmasından yola çıkan Washington Post, genel şarj etme alışkanlıklarının akıllı telefonları ömrünü kısalttığını yazdı. İşte uzmanlara göre batarya ömrünü uzatmak için izlenmesi gereken 5 yöntem
Telefonunuzu şarj ederken bataryasını öldürmeyin - Resim: 1

Dünya genelinde her gün milyonlarca telefon alınıp satılıyor ve son teknoloji ile birlikte uzun yıllardır hayali kurulan ekranı katlanabilen telefonlar dahi hayatımıza girdi. Batarya ömrü noktasında ise büyük bir gelişme yok, sadece telefonlar çok daha hızlı şarj oluyor, ancak eski telefonlar gibi ömrü bir haftayı bulan bir akıllı telefon maalesef yok. Ancak kullanıcıların telefonlarını şarj ederken düştükleri pek çok hata var. Bataryasını gelişigüzel şarj eden ve bazı noktalara dikkat etmeyen kullanıcılar, aslında farkında olmadan telefonun ömrünü kısaltıyor, daha az batarya ömrüyle yola devam etmek durumunda kalıyor.

Telefonunuzu şarj ederken bataryasını öldürmeyin - Resim: 2

The Washington Post, bugün kullandığımız akıllı telefonlara enerjisini veren lityum pilleri inceleyen bilim insanların araştırmasını yazdı ve kullanıcılara şarj etme alışkanlıklarını gözden geçirmesi gereken konulara dikkat çekti. 

İşte uzmanlara göre batarya ömrünü uzatmak için izlenmesi gereken 5 yöntem

Telefonunuzu şarj ederken bataryasını öldürmeyin - Resim: 3

Bataryanız yüzde 20 seviyesini görmeden telefonunuzu şarj etmeyin. Bu işlemi sıklaştırdığınızda bataryanız daha az enerji depolamaya başlar, bu da kendinizi daha sık priz başında bulmanız anlamına geliyor.

Telefonunuzu şarj ederken bataryasını öldürmeyin - Resim: 4

Telefonunuzun bataryası yüzde 100 şarj olduğunda öylece beklemeyin, telefonun fişini çekin. Bununla birlikte telefonun şarjının yüzde 0 olmasını da beklemeyin ve yüzde 20'nin altını gördüğünüzde şarj etmeye çalışın.