19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 11.01.2023 22:00 | Son Güncelleme: 12.01.2023 12:01

Twitter, TikTok’un özelliğini kopyaladı: Platforma “Sizin için” sayfası eklendi

Twitter, platforma yeni eklenen Sizin için sayfasını tanıttı. İlk olarak sadece iOS kullanıcılarına gelen özellik takip edilen ve takip edilmeyen hesaplardan kullanıcı tercihlerine bağlı bir algoritmaya göre tweetler sunacak
Twitter, TikTok’un özelliğini kopyaladı: Platforma “Sizin için” sayfası eklendi

Twitter CEO’su Elon Musk, platforma yeni eklenecek olan ve algoritma tarafından desteklenen tweet’lere daha fazla önem veren yeni özellik için TikTok’tan ilham aldı. İlk olarak iOS’taki kullanıcılarda görülecek özellik ile kullanıcılar uygulamayı açtıklarında otomatik olarak “Sizin İçin” sekmesiyle karşılaşacaklar. 

TikTok'takiyle aynı adı taşıyan Sizin İçin sayfası, kullanıcıların takip ettiği ve takip etmediği hesaplardan gelen, bir  algoritma tarafından desteklenen karışık tweet'leri gösterecek. iOS'taki Twitter kullanıcıları artık Sizin İçin ve Takip Ediliyor olarak adlandırılan alternatif sekme seçeneği arasında geçiş yapmak için telefon ekranlarını kaydırabilirler. Takip ediliyor sekmesi, kullanıcıların takip ettiği hesaplardaki tweet'leri, en son gönderilenler en üstte olacak şekilde ters kronolojik sırada gösterir. 

Bu sekme seçeneklerinin her ikisi de daha önce farklı adlar altında mevcuttu ancak kullanıcıların uygulamanın köşesindeki bir yıldız simgesini tıklaması gerekiyordu. Bununla birlikte, iOS için Twitter'da bu yıldız simgesi artık olmayacak. Sizin İçin artık varsayılan sekme olarak belirlenecek, yani kullanıcılar uygulamayı her açtıklarında otomatik olarak bu sayfayla karşılaşacaklar. Resmi @TwitterSupport hesabı yeni değişiklikleri bugün duyurdu. Şimdilik yalnızca iOS’ta kullanıma sunulan özellik yakında Android’e ve web’e de gelecek. 

"Diğer insanların fikirlerini kendine mal ediyor

Sosyal medya sitesini Ekim ayında 44 milyar dolara satın alan Twitter CEO'su Elon Musk, daha önce bu değişikliğin geleceğini ima etmişti. Geçen ay, Twitter'ın zaman çizelgesinin 'en iyiler, en sonlar, trendler ve takip ettiğiniz konular arasında kolayca kaydırmaya izin vermesi gerektiğini söyledi. 

Değişikliğe yanıt veren bir Twitter kullanıcısı, "Twitter ne zaman tiktok oldu ???" dedi. Bir başkası, "Ah, en iyi yaptığı şeyi yapıyor: diğer insanların fikirlerini/çalışmalarını kendine mal ediyor." Tipik @elonmusk.' diyerek yeni özelliği eleştirdi.