17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.07.2023 21:13 | Son Güncelleme: 01.07.2023 21:53

Twitter'da yeni dönem: Elon Musk tweet'lere sınırlama getirdiğini duyurdu

Twitter'ın sahibi Elon Musk sosyal medya platformu için yeni kurallar belirlediğini duyurdu. Ünlü milyarderin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre artık doğrulanmış hesaplar günde 6000 tweet, doğrulanmamış hesaplar 600 tweet, yeni ve doğrulanmamış hesaplar ise 300 tweet görüntüleyebilecek
Twitter'da yeni dönem: Elon Musk tweet'lere sınırlama getirdiğini duyurdu

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, daha önce mavi tik almak için kullanıcıları para ödemeye zorunlu bırakırken, artık tweet okumaya da sınır getirdiklerini duyurdu. Gün boyunca milyonlarca kullanıcının Twitter'da sorun yaşaması, tweet'leri okuyamamasının ardından teknik bir sorun olduğu düşünülürken, Musk durumun böyle olmadığını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Elon Musk aşırı verinin önüne geçmek ve manipülasyonlara izin vermemek için aldıkları kararları şöyle açıkladı:

  •  Doğrulanmış hesaplar günde 6000 tweet,
  • Doğrulanmamış hesaplar günde 600 tweet,
  • Yeni ve doğrulanmamış hesaplar günde 300 tweet okuyabilecekler.

Sosyal medya platformu daha önce Musk'ın sahipliğinde Twitter'ı terk eden reklamverenleri geri kazanmak ve doğrulama onay işaretlerini Twitter Blue programının bir parçası haline getirerek abonelik gelirlerini artırmak için adımlar atmıştı.

Ünlü milyarder kısıtlama getirdiğini duyurduğu tweet'ten 1 saat sonra yaptığı yeni bir paylaşımda "Kısıtlama limitleri yakında doğrulanmışlar için 8000'e, doğrulanmamışlar için 800'e, yeni ve doğrulanmamışlar için 400'e yükseliyor" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Sosyal medya platformu Twitter'ın birçok kullanıcısı, Kullanıcılar, 'Kullanım limiti aşıldı' ve 'Bir sorun oluştu' 'Yeniden yüklemeyi dene' uyarılarıyla karşılaştı. Ana sayfa akışında ve profillere erişimde sorun yaşandı.  Öte yandan internetteki erişim problemlerini raporlayan 'DownDetector' adlı web sitesine Twitter için 6 binden fazla erişim hatası bildirimi yapıldı.