20 Nisan 2024, Cumartesi
Giriş: 17.05.2023 07:15 | Son Güncelleme: 17.05.2023 07:50

WhatsApp'ta herkesin bilmesi gereken ve gizli kalmış kullanışlı özellikleri

2 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan WhatsApp diğer rakip uygulamalarda bulunmayan pek çok gelişmiş özelliğe sahip. İşte WhatsApp kullanan herkesin mutlaka bilmesi gereken o özellikler...
WhatsApp'ta herkesin bilmesi gereken ve gizli kalmış kullanışlı özellikleri - Resim: 1

WhatsApp iki telefonda nasıl çalıştırılır?

WhatsApp'ı birden fazla telefonda çalıştırmak artık mümkün. Bunun nasıl kurulacağı hakkında daha fazla ayrıntı sunan ayrı bir özelliğimiz var, ancak bunu yaptıktan sonra, WhatsApp sohbetlerinizi sunan ve her iki cihazdan da gönderip almanıza olanak tanıyan birincil bir telefona ve ikincil bir telefona sahip olabilirsiniz. İkinci cihazınızda WhatsApp'ın indirilmiş olduğundan emin olmanız gerekiyor. Ardından, Android veya iPhone'unuzda aşağıdaki adımları izleyin:

WhatsApp'ı yeni telefonunuza (veya kullanmak istediğiniz ikinci telefona) indirin > Bildirimleri ve diğer izinleri onaylayın > Numaranızı sorduğu ekranda, sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun > QR kodu oluşturmak için "Bir Cihaz Bağla "ya dokunun > Ana telefonunuzda WhatsApp'ı açın > Sağ alt köşedeki Ayarlar'a dokunun > Bağlı Cihazlar'a dokunun > "Bir Cihaz Bağla "ya dokunun ve yeni cihazınızdaki QR kodunu taramak için kamerayı kullanın.

WhatsApp'ta herkesin bilmesi gereken ve gizli kalmış kullanışlı özellikleri - Resim: 2

Konumunuzu bir kişiye gönderin

WhatsApp, kişilere fotoğraf ve video göndermenin yanı sıra bir kişiyi veya belgeyi paylaşmanıza olanak tanır, ancak konumunuzu da gönderebilirsiniz. Bir arkadaşınızla bir yerde buluşacaksanız kullanışlı bir özellik. Özellikle de kişinizin sizi takip edebilmesi için seçtiğiniz süre boyunca Canlı Konumunuzu görmesini sağlayan Canlı Konumu Paylaş seçeneğini tercih ederseniz... Konum paylaşım süresini 15 dakika, 1 saat veya 8 saat olarak ayarlayabilirsiniz.

iOS: Sohbet > Belirli sohbet > Mesaj kutusunun solundaki "+" işaretine dokunun > Konum > Canlı Konum Paylaş > Zaman dilimini seçin.

Android: Sohbet > Belirli sohbet > Mesaj kutusunun sağındaki ataça dokunun > Konum > Canlı Konum Paylaş > Zaman dilimini seçin.

Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Canlı Konum'u açarak canlı konumunuzu paylaştığınız herkesi görebilirsiniz.

WhatsApp'ta herkesin bilmesi gereken ve gizli kalmış kullanışlı özellikleri - Resim: 3

Tüm sohbetlerinizde arama yapın

Birisi size adresini göndermiş olabilir ya da belirli bir program veya film hakkında konuştuğunuzu hatırlıyor olabilirsiniz ancak aradığınızı bulmak için tüm mesajlarınız arasında gezinmek çok vakit öldürücü bir eylem. iOS'ta tüm sohbetlerinizin en üstünde, aşağı çekerseniz bir arama çubuğu bulunur. Android'de ise bir arama simgesi var.

Arama çubuğuna, bir adres arıyorsanız şehir adının başından belirli bir kelimeye kadar herhangi bir şey yazabilirsiniz ve bu kelimeyi içeren tüm sohbetler aşağıda belirli mesajlar olarak görünür. Arama çubuğuna dokunduğunuzda, aramanızı en aza indirmenize olanak tanıyan Fotoğraflar'dan Ses'e kadar bir seçenekler listesi de göreceksiniz.

İlgili bir sonuca tıklamak sizi yaptığınız sohbet görüşmesinin o bölümüne götürür.

WhatsApp'ta herkesin bilmesi gereken ve gizli kalmış kullanışlı özellikleri - Resim: 4

WhatsApp kullanarak görüntülü veya sesli arama yapın

WhatsApp sadece anlık mesajlar için değil, görüntülü ve sesli aramalar yapmak için de kullanabilirsiniz. WhatsApp araması, tarifenizin dakikaları yerine internet bağlantınızı kullanır.

iOS ve Android: Sohbetler > Herhangi bir sohbete girin > Sağ üst köşedeki arama simgesine veya video simgesine basın.