08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.07.2024 04:35 | Son Güncelleme: 12.07.2024 06:09

Euro 2024’ten en özel maç sonu hatıraları

Euro 2024’ten en özel maç sonu hatıraları

Tim Spiers / The Athletic 

Üst düzey kulüp futbolunda giderek zor bulunan samimi duyguları milli takım turnuvalarında görmek mümkün. Yarı finallere kadar Euro 2024’teki en iyi maç sonu görüntülerini sıraladık.

10) Polonya 1-2 Hollanda (grup aşaması)

Hollanda grubun ilk maçında Polonya kilidini açmakta zorlanırken Ronald Koeman 81. dakikada iki değişiklik birden yaptı. Oyuna giren isimlerden biri de Wout Weghorst’tu.

Oyundan alınan Cody Gakpo ise sahaya adım attıktan iki dakika sonra galibiyet golünü kaydeden arkadaşı Weghorst’u kutlamak için son düdükle birlikte yeşil zemine koştu.

9) Portekiz 0-0 Fransa, penaltılarla 4-5 (çeyrek final)

Futbolda zıt duyguları görmek için en iyi zaman penaltı atışları sonrası.

Jules Kounde tatilden dönmüş sahibini gören köpek yavrusu gibi. Kaçırdığı penaltıyla Portekiz’in yenilmesine yol açan Joao Felix ise formasını ağzına almış ve ellerini başının üzerine koymuş haliyle bir hayal kırıklığı tablosu.

8) Hollanda 2-1 Türkiye (çeyrek final)

Yarı finale çıkmanın sevincini yaşayan Dumfries’ten sportmenlik örneği: Inter’den takım arkadaşı Hakan Çalhanoğlu’nu teselli etti.

7) İngiltere 2-1 Slovakya (son 16)

Acaba maçı kim kazandı? Fiziksel ve duygusal açıdan tükenmiş beş oyuncu görüyoruz. Ivan Toney’in sadece 32 dakika sahada kaldığı düşünülürse onun yorgunluğu belli ki duygusal. İngiltere geriye düşmesine rağmen 6 dakikalık duraklama bölümünün 5. dakikasında beraberliği sağladı ve uzatmalarda kazanmayı başardı.

6) Hollanda 2-3 Avusturya (grup aşaması)

David Alaba aralıkta Real Madrid formasıyla geçirdiği diz sakatlığı sonrası Euro’da oynama şansını kaçırsa da Avusturya’ya yürüyen ve konuşan bir maskot ve saha dışı kaptan olarak hizmet etmek için turnuvaya geldi.  D Grubu’nun son maçında Hollanda karşısında iki kez öne geçip yakalanmalarına rağmen kazanıp liderliği aldılar. Teknik direktör Rangnick’in Alaba’ya sarılışını görenler başarının arkasındaki mimarın o olduğunu zannedebilir.

5) İskoçya 0-1 Macaristan (grup aşaması)

Steve Clarke’ın Scott McTominay’e sarılışını da pas geçmeyelim. Gerçi İskoçlar maçın son anlarında yedikleri golle turnuvaya erkenden veda etti.

4) Gürcistan 2-0 Portekiz (grup aşaması)

Grup liderliğini garantilediğinden sekiz oyuncuyu rotasyona sokan Portekiz için fazla bir önem arz etmeyen bu maç Gürcistan için her şey demekti. Gürcüler milli takım tarihlerindeki en büyük zaferi çılgınca kutladı.

3) Hırvatistan 1-1 İtalya (grup aşaması)

Gerçekten kalbi kırılmış birinin neye benzediğini merak edenler Hırvatlara bakabilir. Grubun son maçında dakikalar 90+7’yi gösterirken 1-0 önde olan Hırvatistan emin adımlarla son 16’ya ilerliyordu. Sonra sahneye Mattia Zaccagni çıktı ve İtalya’yı son 16’ya götürdü, Hırvatlar yıkıldı. 

Domagoj Vida eski dostu Luka Modric’i teselli etti.

2) İspanya 2-1 Almanya (çeyrek final)

Almanya’nın Euro macerasıyla birlikte kariyeri bitecek olan Toni Kroos duraklama anlarında ceza sahasına göndereceği topla maçı penaltılara götürebilirdi. Ama Kroos’un serbest vuruşu doğrudan Unai Simon’a gidince İspanyollar için kutlamalar başladı.  Antonio Rüdiger’i teselli etmek mümkün değildi. Kroos da başını önüne eğmişti.

1) Avusturya 1-2 Türkiye (son 16)

Avusturya maçın son anlarında korner kullandığı için 11 Türk oyuncunun çoğu aynı kareye sığdı. Kimi yerde sırtüstü yatıyor, kiminin elleri havada, kimi dizleri üzerine çökmüş. Fark ettiyseniz hakemin düdüğü hala ağzında, son düdüğü çalalı bir saniye olmuş olmamış.

Oyuncuların yorgunluğu ve mutluluğu Türkiye’nin Rangnick yönetimindeki Avusturya’yı yenmek için harcadığı enerjinin kanıtı.

Harika bir manzara.

© 2024 The Athletic Media Company. Her hakkı saklıdır. The New York Times Licensing Group tarafından dağıtılmıştır. Bu makalenin orijinali The Athletic’te yayımlanmıştır.