03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.01.2024 04:38 | Son Güncelleme: 13.01.2024 11:22

2024 otobanında 42 model Biden

81 yaşındaki Biden ve partisi felakete doğru uyurgezer gibi ilerliyor. Adaylıktan çekilmesi için artık çok geç. İkinci dönemini, daha çok CEO gibi konumlanan bir başkan yardımcısıyla daha fazla sorumluluk paylaşacağı farklı bir başkanlık olarak tanımlayabilir
2024 otobanında 42 model Biden

Amerikan siyaseti, Arizona’daki Büyük Kanyon kadar büyük bir çelişki yüzünden felç oldu. Demokratlar, Donald Trump’ın yeniden seçilirse demokrasiyi mahvetmesinden endişeleniyor. Buna rağmen Demokrat Parti Trump’ın karşısına görev süresinin bu aşamasındayken tüm modern dönem başkanları arasında en kötü görev onayı oranına sahip olan, 81 yaşındaki Biden’ın çıkmasına sessizce boyun eğecek gibi görünüyor. Peki bu duruma nasıl gelindi?

Joe Biden’ın net görev onay notu eksi 16 puan. Seçimin sonucunu belirleyecek eyaletlerdeki anketlerde önde giden Trump, ikinci başkanlık seçimi zaferi için yazı tura atıyor. Trump’ı potansiyel bir diktatör olarak görmeseniz bile, tekrar gelmesi endişe verici bir ihtimal. Demokratların önemli bir kısmı Biden’ın aday olmamasını tercih ediyor. Ancak mevcut başkana meydan okumak ya da boyun eğip yürüttüğü kampanyaya destek vermek yerine, donuk gözlerle içine düştükleri karmaşaya homurdanıyorlar.