22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.08.2024 04:30 | Son Güncelleme: 21.08.2024 15:58

Bumble ve Tinder aşkı bitiyor mu?

Çöpçatanlık siteleri aktif kullanıcı kaybediyor. Gençler, birbirleriyle tanışmak için çevrimiçi uygulamalardan fiziksel ortamlara yöneldi. Sektörün büyükleri Bumble ve Tinder uygulamalarının önünde yeni zorluklar var. Ama aşk ne zaman kolay oldu ki?
Bumble ve Tinder aşkı bitiyor mu?

 Mobil flört uygulaması Tinder, 2012 yılında Amerika’daki üniversite kampüslerinde kullanılmaya başlamasından çok kısa süre sonra popüler oldu. Çevrimiçi flört yalnız kalpler için açılan match.com sitesinin 1995’te faaliyete geçmesinden bu yana var fakat sektör uzun süre “çaresizlik” imajından kurtulamadı. Tinder, kullanıcıların basit bir kaydırmayla randevuya çıkabilecekleri sayısız adayın fotoğraflarını incelemesine izin vererek bu işi hem kolay hem de eğlenceli hale getirdi.

Pew Araştırma Merkezi tarafından geçen yıl yayınlanan bir rapor, Amerikalı yetişkinlerin yüzde 30’unun, 18-29 yaş arasındakilerin ise yarısından fazlasısın bir çevrimiçi flört hizmeti kullandığını ortaya koydu. Bu yaştaki her beş çiftten biri böyle bir hizmet aracılığıyla tanışmış. Tinder’a rakip olan Bumble’ın piyasa değeri Şubat 2021’de borsadaki ilk işlem gününde 13 milyar dolara yükseldi. Aynı yılın ilerleyen günlerinde Tinder, Hinge ve çok sayıda başka arkadaşlık hizmetinin sahibi olan Match Group’un değeri yaklaşık 50 milyar dolara ulaştı. Business of Apps adlı araştırma şirketine göre dünya çapında yaklaşık 350 milyon kişinin telefonunda bir flört uygulaması var.