20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 07.04.2023 13:43 | Son Güncelleme: 07.04.2023 17:28

Hulusi Kentmen Tiyatrosu yeniden seyirciyle buluşacak

Yeşilçam'ın unutulmaz aktörlerinden Hulusi Kentmen'in 1961'de kurduğu, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle devam etmeyen Hulusi Kentmen Tiyatrosu, adını yaşatmak isteyen torunu Melek Kentmen tarafından yeniden kuruldu
Hulusi Kentmen Tiyatrosu yeniden seyirciyle buluşacak

Hulusi Kentmen'in 1961'de kurduğu ve maddi imkansızlıklar nedeniyle devam etmeyen Hulusi Kentmen Tiyatrosu, torunu Melek Kentmen tarafından yeniden kuruldu. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, tekrar seyirci karşısına çıkacak tiyatro, sezona Yeşilçam Müzikali ile girmeye hazırlanıyor.

Senaryosunu Ferhat Uludere'nin yazdığı oyunun yönetmenliğini Cenk Yüksel üstlendi. Oyunun başrollerini ise Yüksel ile Damla Kocaoğlu ve Gülay Özdem paylaşacak. Eserde 20 kişilik oyuncu kadrosu sahneye çıkacak. Müzikaldeki tüm performanslar orkestra ile canlı gerçekleştirilecek. Oyunun koreografilerini İzmir Tenim, müziklerini ise Can Meter hazırladı. Prömiyeri mayıs ayında gerçekleşecek oyunun ilk gösteriminden elde edilecek gelir, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için bağışlanacak.

Kaynak: AA