18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.03.2023 04:30 | Son Güncelleme: 10.03.2023 04:32

10 bin depremzede KOBİ desteklenecek

Deprem bölgesinde hayatı yeniden kurmak, depremzedelere yönelik iş olanakları yaratmak için projeler başlatılıyor. Halen e-ticaret yapanlar ve yapmak isteyenler de desteklenecek. Hepsiburada girişimci kadınlar için de özel destekler hazırladı
Soldan 4. Operasyon Grup Başkanı Mehmet Yallagöz, soldan 5. CEO Nilhan Önal, sağdan 3. CMO Ender Özgün deprem bölgesinde çalışmalara yönetim olarak katıldılar.
Soldan 4. Operasyon Grup Başkanı Mehmet Yallagöz, soldan 5. CEO Nilhan Önal, sağdan 3. CMO Ender Özgün deprem bölgesinde çalışmalara yönetim olarak katıldılar.

Yaklaşık bir ay önce meydana gelen deprimlerde binlerce bina yıkıldı ve yüz binlerce kişi evsiz kaldı. Dolayısıyla bölgede en az 18 ay olağanüstü koşullarda yaşayacak olan depremzedeler için de çok iyi düşünülmüş kapsamlı projelere ihtiyaç var.

Her şeylerini kaybeden binlerce insanın hayata tutunması için yalnızca barınma olanağı sağlamak asla yeterli değil. Ve henüz maalesef acil ihtiyaçlar da tam olarak sağlanamazken, şirketlere de bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için çok iş düşüyor.

Malum, başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere bu kentlerde yaşayan birçok iş yerinin ve iş sahibinin de yeniden hayata tutunması gerekiyor. Hepsiburada, bu gerçeklerden yola çıkarak bölgedeki 10 bin KOBİ ve esnaf için 2 yıl boyunca uygulanacak “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programını başlatıyor. Farklı iş alanlarındaki bu KOBİ’ler teknoloji, ticaret, lojistik ve pazarlama imkânlarıyla desteklenecek.