26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 07.02.2023 21:07 | Son Güncelleme: 07.02.2023 21:50

6 Şubat depremlerini anlatan fotoğraflar: Hayatını kaybeden kızının elini bırakamadı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te 9 saat arayla meydana gelen 2 depremin yarattığı yıkım ve sonrasında yaşananlar bölgeden gelen fotoğrafalara yansıdı. İşte kelimelerim yetersiz kaldı o anlar...
6 Şubat depremlerini anlatan fotoğraflar: Hayatını kaybeden kızının elini bırakamadı - Resim: 1

Mesut Hancer, 7 Şubat 2023'te ülkenin güneydoğusunda meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ertesi günü, depremin merkez üssüne yakın Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden 15 yaşındaki kızı Irmak'ın elini tutuyor.

Kurtarma ekipleri Türkiye ve Suriye'de 5.000'den fazla insanın hayatını kaybettiği depremde hayatta kalanlar için kazı yaparken soğuk havaya, artçı sarsıntılara ve yıkılan binalara göğüs gerdiler. En ağır tahribatın bir kısmı, depremin merkez üssünün Kahramanmaraş ile iki milyonluk bir şehir olan ve şu anda tüm blokların biriken karlar altında harabeye dönmüş olduğu Gaziantep arasında meydana geldi.

6 Şubat depremlerini anlatan fotoğraflar: Hayatını kaybeden kızının elini bırakamadı - Resim: 2

Merzifon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş'ta enkaz altından çıkardıkları yaşlı adama kendi botlarını verdi.

6 Şubat depremlerini anlatan fotoğraflar: Hayatını kaybeden kızının elini bırakamadı - Resim: 3

Antakya ilçesinde yıkılan binaların enkazından yaklaşık 30 saat sonra 2 kadın yaralı kurtarıldı. Bölgede ekiplerin arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kadını enkazdan çıkaran komandolardan biri gözyaşlarını tutamadı.

6 Şubat depremlerini anlatan fotoğraflar: Hayatını kaybeden kızının elini bırakamadı - Resim: 4

Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazından 1,5 yaşında biri kız ikiz bebek ile anne ve babası yaralı kurtarıldı.