28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.04.2023 08:59 | Son Güncelleme: 29.04.2023 09:23

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şampanya sözlerine açıklık getirdi

Bekir Bozdağ'ın 14 Mayıs seçimine dair yaptığı şampanya patlatıp kutlayanlar - alnını secdeye koyup hamdedenler sözlerine açıklık getirdi. Adalet Bakanı İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göndermede bulunduğunu söyledi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şampanya sözlerine açıklık getirdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 14 Mayıs seçimlerinin ikinci tura kalmayacağını savundu. Bozdağ, Haber Global ekranlarında 'şampanya' sözleriyle ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Bozdağ, “Benim söylediğim şunlar ya da bunlar kazanacak değil, kimin nasıl kutladığıdır. Açıklamam, istismar ediliyor” dedi. Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Bizim söylediğimizde ne var? Seçim sonuçlarını insanların nasıl kutlayacağına dair bir değerlendirme. Bu da benden kaynaklanmıyor. Sosyal medyada bir sürü kim nasıl kutlayacağına dair haberler videolar var. En son İngiliz The Guardian gazetesinin dış haberler şefi "14 Mayıs akşamı Erdoğan kaybederse Washington'dan Berlin'e kadar şampanya ile kutlamalar olacak" şeklinde açıklamalar yaptı. Bu sözler üzerine vatandaşlarımıza değerlendirme yapıyorum. Bunda anormal olan ne var?

"Doğru bir tespiti yapamayacak mıyız?"

"Başkaları da yapıyor ben de bu açıklamalar üzerine vatandaşlarımıza değerlendirmemi yaptım. O gün çıkacak seçim sonuçlarını ülkemizde bazıları böyle kutlayacaktır bazıları da böyle kutlayacaktır. Bunda anormal olan, yanlış olan ne var? Biz doğru bir tespiti yapmayacak mıyız? Ama onlar istismar ediyor. Biz ayrıştırma kutuplaştırma dili kullanmadık, kullanmıyoruz da."

Ne olmuştu?

Bakan Bekir Bozdağ, Şanlıurfa Eşraf Buluşması'nda gerçekleştirdiği konuşmasında, seçimlerde ülkenin geleceğine karar verileceğini ifade ederek, "14 Mayıs akşamı ya şampanya patlatıp kutlayanlar olacak ya da alnını secdeye koyup hamdedenler olacak" demişti.