18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2023 14:09 | Son Güncelleme: 12.05.2023 14:54

AK Parti Genel Başkanvekili: Rusya paylaşımının ardında bir istihbarat bilgisi olduğunu tahmin ediyorum

AK Parti milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun Rusya paylaşımı için "CHP'den onları yazacak, o Tweet'i yazacak bir aklın çıkacağına inanmıyorum. Onun arkasında da iyi hazırlanmış bir istihbarat bilgisinin olduğunu tahmin ediyorum" dedi
AK Parti Genel Başkanvekili: Rusya paylaşımının ardında bir istihbarat bilgisi olduğunu tahmin ediyorum

İstanbul'dan AK Parti milletvekili adayı Numan Kurtulmuş TRT Haber Özel Röportaj programında Hande Koçyiğit ve Mustafa Kartoğlu'nun gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Konuşmalarından öne çıkanlar:

  • Öyle ki birileri bu operasyona (İnce'nin adaylıktan çekilmesi) hazırlanmış. Sayın Kılıçdaroğlu'nun epey bir süredir kasetlerden bahsetmesi, bazı deepfake gibi hikayeleri kamuoyunun gündemine getirmiş olması bizim bilmediğimiz ama karşı tarafta Kılıçdaroğlu'nun olduğu bazı gelişmelerin olduğunu ortaya koyuyor.
  • Ne yazık ki halen 2023'te birtakım kirli yollara sapılması, siyaset adına utanç duyulması gereken, üzüntü veren bir durumdur. Daha önce de CHP Genel Başkanı rahmetli Deniz Baykal, aynı şekilde kaset operasyonlarıyla genel başkanlıktan edildi ve ardından hazırlanan zemin temizlendi. O temizlenen zemin üzerinde, FETO'cülar açısından söylüyorum Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı temin edilmiş oldu.
  • Türkiye'de cumhurbaşkanı adayı birisinin kalkıp hem de Türkiye seçimleriyle ilgili Rusya'yı açıktan eleştirmesi, hatta tehdit eder bir üslupla bu cümlelerin alt alta yazılması, ben açık söyleyeyim CHP'den onları yazacak, o Tweet'i yazacak bir aklın çıkacağına inanmıyorum. Onun arkasında da iyi hazırlanmış bir istihbarat bilgisinin olduğunu, aklının olduğunu tahmin ediyorum. Bu oldukça sorumsuz bir tavırdır. Milletimizin bir feraseti vardır. Millet tartar, biçer ve böyle pis işlere de millet asla itibar etmez.
  • Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun arka arkaya Batı medyasına verdiği demeçleri de şu şekilde görüyorum. Yani diyor ki 'Ben sizin için kullanılışlı bir siyasi figürüm. Eğer Erdoğan'ı siz de indirmeye çalışıyorsanız bakın ben açıktan söylüyorum biz Türkiye'yi Batı yanında hizalayacağız. Biz yeniden Türkiye'nin eksenini o tarafa doğru kaydıracağız.' Hatta şu tabiri bile kullanıyor ki bunu duyduğunda çok üzüldüm. Bunu söylemek istemem ama 'Biz modern ülkeler safında olacağız.' Tam bir oryantalist kafa. Modernler ve barbarlar, Batı'nın yaptığı bir ayrımdır.
  • Güçlü büyük Türkiye'den yana mı yoksa Avrupa'nın, Amerika'nın dümen suyunda giden ya da başka bir ülkenin dümen suyunda giden bir Türkiye mi? Bu halk kusura bakmasınlar öyle sıradan bir millet değildir, büyük bir millettir. Büyük medeniyetler kurmuş bir ülkenin çocuklarıyız ve inşallah öyle başkalarına göre hizalanmayı değil, kendi milli eksenimizi tahkim etmeyi bu millet tercih edecektir.
  • Biz parti olarak hep şunu söylüyoruz. Sadece AK Parti'ye oy verenler değil, memlekette kime oy vermiş olursa olsun bir tek vatandaşımızın dahi oyu zayi olmasın. Demokrasinin gücü budur. Onun için kampanya sırasında güvenlik eyvallah ama seçim günü güvenliği, güvenli bir şekilde oy vermenin sağlanması yani gizli oy, açık tasnifin hiçbir şekilde tereddütsüz uygulanması, buna aykırı olan şeyler varsa partimizin müdahale etmesi, sandıklar açıldığında da oyların hepsinin korunması.