07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2023 23:14 | Son Güncelleme: 14.05.2023 23:27

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bir yenilgiye gerekçe hazırlıyorlar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yavaş ve İmamoğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek, "Sürece saygı gösteren, sonuca da saygı gösterir" dedi. Çelik, "Bir yenilgiye gerekçe hazırlıyorlar. Gerçek veriler YSK tarafından açıklandığı zaman mahcup olacaklar" ifadelerini kullandı
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bir yenilgiye gerekçe hazırlıyorlar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Verilerin objektif bir şekilde paylaşılması için gayret eden gazeteci arkadaşlara ve kamuoyu araştırmacılarına da teşekkür ediyoruz" dedi. Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

  • Bir önceki toplantıda ifade etmiştim. Sayın Kılıçdaroğlu adına konuşan İmamoğlu ve Yavaş, konuşmalarına başlarken 13. Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu adına konuşuyoruz dediler. daha seçim sonuçları belli olmadan cumhurbaşkanını ilan eden bu cümle kasıtlıydı. Aslında yapılması gereken siyasi nezaket, icabı milletin iradesi tecelli etmemişken, bütün siyasi partilerin temsilcilerine saygı çerçevesinde bu ifadeyi kullandıkları basın toplantısından sonra ikinci toplantıda özür dilemeleri gerekirdi.
  • Bu siyaset hayatına vahim bir yanlış olarak geçmiştir. Tabloya baktığınızda Cumhurbaşkanımızın açık ara önde olduğu görülüyor. Buna rağmen biz seçim sonucu şudur diyerek bir açıklama yapmıyoruz. 
  • Bu çerçevede her zaman söylediğimiz şudur: Sürece saygı gösteren, sonuca da saygı gösterir. CHP tarafından saygı gösterilmediğini, herhangi bir özür dilenmediğini görüyoruz. 
  • Devlet kurumlarıyla bu tarz bir polemiği siyaset biçim haline getirdiler. Sadece kendisine ait verilerin kesin kabul edilmesi gerektiğini söyleyemezler. 
  • Bunu neden ısrarla yapıyorlar? Bir kısmı yeni bir kısmı duyulmamış anketler yayınlamaya başladılar. Daha seçime girmeden zafer ilan etmeye kalktılar. Veriler ne gösteriyor? Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı ezici bir şekilde önde. Biz veriler bu durumdayken çıkıp da seçim sonucu budur demiyoruz. Çünkü sandıkların tamamı açılmamış. 
  • Ne demokratik terbiyeye ne demokratik adaba uygun olmayan bir strateji izleniyor. Bir yenilgiye altlık hazırlıyorlar. Bir yenilgiye gerekçe hazırlıyorlar. Gerçek veriler YSK tarafından açıklandığı zaman mahcup olacaklar.
  • Vatandaşlarımızın zaten ortaya koyduğu bir iradeye saygı göstermek herkesin boynunun borcudur. Bütün bu süre boyunca da bunu yaptık. Onların taleplerini, görüşlerini nasıl siyasi temsile çevireceğimizi anlattık. Karar vatandaşımızın. Bunu saygıyla beklemek varken, 4-5 kere aynı ifadeyi kullanarak sonuç ilan etmeye çalışmak, bütün devlet kurumlarının verilerini yok sayarak, tüm Türkiye'nin kendi verilerini kabul etmeleri gerektiğini söyleyerek yaptıkları dayatma stratejisini görüyoruz. 
  • Bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Huzur içerisinde olsunlar. Sandık siyasetin namusudur. Sonuç tecelli edecek. Cumhurbaşkanımız çok önde olmasına rağmen biz milli iradeye duyduğumuz saygıdan dolayı sonuç şudur demiyoruz.