05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.04.2024 21:14 | Son Güncelleme: 20.04.2024 22:00

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın, Erdoğan-Heniyye görüşmesiyle ilgili sosyal medya paylaşımına tepki gösterdi. Çelik, "İsrail Dışişleri Bakanı'nın hadsiz açıklaması, katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değil" ifadelerini kullandı
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamasına ilişkin, "İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir" ifadesini kullandı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı'mızı hedef alan hadsiz açıklaması, İsrail Hükümetinin yaptığı katliamları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir. Çocuk katilleri her türlü ateşkes ve barış girişimine düşmanlık ediyor. Bu nedenle, Cumhurbaşkanı'mızın ateşkes ve barış için liderlik ettiği siyasetin bu katliam şebekeleri tarafından hedef alındığını biliyoruz. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar insanlık önünde mahkum oldular ve hukuk önünde hesabını bir gün verecekler."

Dışişleri: Utanması gereken, 35 bine yakın Filistinliyi katledenler

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli de X sosyal medya platformundan İsrailli Bakan'ın paylaşıma cevap verdi. "Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir" paylaşımını yapan Keçeli, İsrail hükümet üyelerinin gündemi değiştirme çabalarının sonuç vermeyeceğini vurguladı. Keçeli, Türkiye’nin önceliğinin, Gazze’deki katliamın sona ermesinin sağlanması ve Filistin devletinin kurularak bölgede kalıcı barışın tesisi olduğunu vurgulayarak, bu doğrultuda çalışmaya ve İsrail’in işlediği suçlarla ilgili gerçekleri dile getirmeye devam edeceklerini aktardı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, X sosyal medya platformunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin fotoğrafını paylaşarak hakaret ve iftira içeren yorumlarda bulunmuştu.

Kaynak: AA