29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.03.2024 18:33 | Son Güncelleme: 19.03.2024 18:59

Akaretler’deki W Hotel, Divan Otel oluyor

Divan Grubu, Akaretler'deki W İstanbul'un kiralanması için Bilgili Holding'le imza sürecinin tamamlandığını ve otelin bundan sonra Divan Otel adıyla hizmet vereceğini duyurdu. 138 oda kapasiteli otelin kapsamlı bir yenileme sürecinin ardından yılın son çeyreğinde kapılarını açması planlanıyor
Akaretler’deki W Hotel, Divan Otel oluyor

İstanbul Beşiktaş Akaretler Yokuşu’ndaki tarihi Sıraevler’in başında olan daha önce W İstanbul adıyla işletilen otel bundan böyle Divan Otel olarak faaliyetine devam edecek. Bilgili Holding’le imza sürecini tamamlayan Divan Grubu kiraladığı oteli kendi markasıyla işletecek. Divan Grubu'nun açıklamasında, 138 oda kapasiteli otelin kapsamlı bir yenileme sürecinin ardından yılın son çeyreğinde kapılarını misafirlerine açmasının planlandığı belirtildi. 

Akaretler Sıraevleri

1875 yılında Sultan Abdülaziz tarafından Dolmabahçe Sarayı’ndaki çalışan yöneticiler için lojman olarak kullanılan ve semte adını veren tarihi bina Akaretler adının da geldiği Akar getiren yerler olarak vakıflara gelir getirmesi amacıyla inşa edilmiş.  Osmanlı İmparatorluğu’nun ve devamındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk sıraev ve toplu konut projesi olan Akaretler Sıraevleri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ailesinin de bir dönem ikamet ettiği sonradan müzeye dönüştürülmüş bir evi de barındırıyor.