02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.08.2023 23:03 | Son Güncelleme: 14.08.2023 23:49

Akbelen'de seyyar tuvalet nöbeti: CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Milas ilçesine bağlık İkizköy'deki Akbelen Ormanlarında ağaç nöbeti tutan yaşam savunucuları için gönderilen seyyar tuvaletlerin engellenmesine tepki gösterdi
Akbelen'de seyyar tuvalet nöbeti: CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki

Muğla Milas'ta YK Enerji'nin madencilik faaliyetleri için Akbelen Ormanı'ndaki ağaçları kesmesine karşı duran İkizköylüler ve yaşam savunucularının nöbeti sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki Akbelen'deki direniş alanına gönderilen seyyar tuvaletlerin alana girişi jandarma tarafından engellenmişti. Seyyar tuvaletleri nöbet alanına almaya çalışan çevrecilere sert müdahale edilmiş ve iki kişi gözaltına alınmıştı.

Fotoğraf: DepoPhotos

Hem korkunç bir baskı hem de...

Tepkisini sosyal medya hesabından dile getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, jandarma müdahalesini "kabul edilemez" olarak nitelendirerek şunları aktardı: Akbelen ormanlarında vatana sahip çıkmak için mücadele eden vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını dahi giderememesi için, başlarına jandarma dikmek asla kabul edilemez! Bu, hem korkunç bir baskıdır hem de böyle bir emir vermek köklü Jandarma Teşkilatımıza büyük saygısızlıktır.

Fotoğraf: DepoPhotos