29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.03.2024 10:19 | Son Güncelleme: 08.03.2024 10:29

Akfen Holding’den Kadınlar Günü’ne özel film: Göründüğü Gibi Değil

Akfen Holding’in 8 Mart için hayata geçirdiği Göründüğü Gibi Değil filmiyle kadınlara atfedilen kırılganlık algısını yıkmayı hedefledi. Ana maddesi cam olan Rupert Gözyaşı'nın dayanıklılığını sembolize eden kampanya, kadınların toplumdaki direncini ve zorluklar karşısındaki gücünü gözler önüne serdi
Akfen Holding’den Kadınlar Günü’ne özel film: Göründüğü Gibi Değil

Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) Türkiye’de imzalayan ilk Holding unvanına sahip Akfen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara yönelik algıları değiştirmeyi amaçlayan bir projeye imza attı. Göründüğü Gibi Değil filminde Rupert Gözyaşı'nın dayanıklılığı, kadınların kırılgan olarak görülen ancak aslında gösterdikleri direnç ve gücü vurgulayan bir metafor olarak kullanıldı.

Hiçbir şey Göründüğü Gibi Değil

Rupert Gözyaşı, yüksek sıcaklıklara maruz kaldıktan sonra suya bırakılan ve soğudukça sertleşen camdan oluşan nadir bir yapı olarak biliniyor. Ana maddesi cam olan bu benzersiz yapı, kadınların toplumdaki dayanıklılığını ve gücünü sembolize etmek için Akfen Holding’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü filmine hayat veriyor. Filmde, gözyaşı şeklindeki cam damlanın ısıtıldıktan sonra eriyerek suya düşüşü ve darbelere dayanıklı olarak gösterilmesi, kadınların kırılganlık algısının aksine, baskılara ve zorluklara karşı ne denli güçlü olduklarını anlatıyor.

Film çekiminde ortaya çıkan Rupert Gözyaşları da Akfen Holding’in İstanbul’daki merkezi Levent Loft’da ve Loft Art sanat alanında Mart ayı sonuna kadar sergileniyor.