27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.02.2023 16:48 | Son Güncelleme: 03.02.2023 17:02

AKOM'dan İstanbullulara kuvvetli kar yağışı uyarısı

İBB AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, pazar günü sabah saatlerinden itibaren Sibirya kökenli soğuk bir havanın etkisine girecek İstanbul’da, kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor
AKOM'dan İstanbullulara kuvvetli kar yağışı uyarısı

İstanbul’un, Pazar günü sabah 08.00’den itibaren Sibirya kökenli daha soğuk bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. Konu hakkında açıklama yapan İBB AKOM, soğuk hava kuzeyli rüzgarların (Karayel, Yıldız) 60-80km/s hızla fırtına şeklinde esmesiyle şehre giriş yapacağını söyledi. Soğuk hava nedeni ile hâlihazırda 5-7°C’ler civarında seyreden sıcaklıklar kar değerlerine (-1, 3°C) gerilemesi bekleniyor.

İstanbul Valisi'nden açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da kar fırtınasıyla ilgili uyarı yaptı. Yerlikaya, "Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur  beklenmektedir.  Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yerlikaya, "Kıymetli Hemşehrilerim, 16.00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul'da;  umartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur  beklenmektedi. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım. Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı.