16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 26.03.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Aksanat’tan distopik sesler geliyor

Aksanat’tan distopik sesler geliyor

Türkiye’nin önde gelen sanat kurumlarından Akbank Sanat’ın yeni sezonu da yine dopdolu. 1 Nisan’a dek sürmekte olan 17. Akbank Kısa Film Festivali’nin heyecanı bir yana, son sergileri Distopya Ses Sanatı İstanbul 2021’den Joseph Beuys’un 100. yaşı anısına başlatılan seminer dizisine, “Duos&Duets/ Duolar & Düetler” dans atölyesinden Evin Caz Hali konserlerine dek bu çok renkli ve dinamik programı Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ile konuştuk…

Derya Bigalı
Derya Bigalı

Distopya Ses Sanatı İstanbul 2021 sergisi…

Distopya Ses Sanatı sergisinin küratörlüğünü Selçuk Artut ve Jeremy Woodruff üstleniyor. Distopya Festivali’ni Berlin ve İstanbul’da 2018 yılından beri düzenliyorlar. Ses sanatını derinlemesine inceleyen sergide yer alan 15 eserin 11’i buraya özel olarak üretildi. Sergiyi en iyi şekilde küratörlerden alıntı yaparak özetlemek mümkün: “Salgının gölgesi altında distopyanın neye benzediğini hep birlikte tecrübe ediyoruz. Özel geliştirilmiş yazılımların oluşturduğu görsel-işitsel kompozisyonlara, ses manzaralarına, yaratıcı yapay zekanın ses üzerinde yeni jeneratif video yaklaşımı geliştirmesine, ses yerleştirmelerine tanıklık ediyoruz. Etkinlikler kapsamında Hezarfen Ensemble konserine ve ses sanatı üzerine konuşmalara, röportajlara ve performanslara da yer vereceğiz.” 

Başka neler var?

- “Evin Caz Hali” konserlerimiz nisanda Bilge Günaydın, Cenk Erdoğan ve Ozan Musluoğlu’nun yer aldığı “Bilge Günaydın Trio” ve mayısta ise Eylül Ergül, Ozan Musluoğlu ve Serdar Barçın’ın grup üyeliğini üstlendiği “Eylül Ergin Trio” canlı performanslarıyla Youtube kanalımızda yer alacak. - Duos&Duets ismini taşıyan yeni projemiz kapsamında, çağdaş dans alanında üretim gerçekleştiren dansçılar, müzisyenlerle bir araya gelerek özgün yapıtlar ortaya koyacak.  - Joseph Beuys’un 100’üncü yaşını Prof. Dr. Marcus Graf’ın moderasyonuyla farklı alanlardan gelen uzmanlarla söyleşiler düzenleyerek kutlamak istedik. Ekime dek sürecek olan “100 Yıl Beuys” başlıklı konuşma serimizde; Beuys ve çalışmaları hakkında yerli ve yabancı araştırmacılarla konuşmalar düzenliyoruz.