17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.06.2023 15:42 | Son Güncelleme: 11.06.2023 16:07

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter'da 6 ay önce yapılan seçim anketini beğendi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından 6 ay önce yapılan bir adaylık anketine dair paylaşımı beğendi. Söz konusu ankette "İki aday karşı karşıya kalınca daha çok sevilen değil daha az olumsuz duygu beslenen kazandı" ifadeleri yer alıyor
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter'da 6 ay önce yapılan seçim anketini beğendi

28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimleri'nde Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi tartışmaları sürerken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal medya hesabından beğendiği tweet dikkat çekti.

Seçimden önce adaylık için konuşulan isimlerden biri olan Mansur Yavaş'ın beğendiği paylaşımda 6 ay önce yapılan bir seçim anketi yer alıyor.

Prof. Dr. Evren Balta'ya ait olan paylaşımda olası adaylara dair seçmen tercihleri yer aldı. Balta'nın siyasi liderlere yönelik negatif duygu verilerinin yer aldığı paylaşımında "Aşağıdaki negatif/pozitif oy verisi Aralık 2022 tarihli. Erdoğan ve KK ülkede negatif duygunun en güçlü olduğu iki siyasetçi. Ama KKya kesinlikle oy vermezdim + vermezdim diyenler %66, RTE için aynı durum %57. İki aday karşı karşıya kalınca daha çok sevilen değil daha az olumsuz duygu beslenen kazandı. İki adaylı seçimlerin doğası bu. Aday önemli, bu kadar basit, bu kadar açık…" ifadelerine yer verdi.