28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.06.2023 20:53 | Son Güncelleme: 03.06.2023 20:58

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yarın kentte yerel kuvvetli yağış beklendiğini kaydetti
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yarın için kuvvetli yağış uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliği'nden alınan verilere göre, yarın yerel kuvvetli yağış gerçekleşeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Belediyenin tüm birimlerinin teyakkuz halinde olduğu bildirilen açıklamada, muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.

Ankara'ya 37 kg yağış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, günlerdir süren kuvvetli yağışla ilgili açıklama yaptı. Yavaş sosyal medya hesabından şu sözleri kaydetti:

"Değerli Hemşehrilerim, Ankara’da bugün şu ana kadar 37 kg yağış gerçekleşti. Aynı anda tüm kentte gerçekleşen ve son yılların en yüksek oranına ulaşan yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1401 araç 4140 personel ile teyakkuz halinde saha çalışması gerçekleştirildi. Başkent 153 Çağrı Merkezi’miz kapasite artırımı ile hiçbir vatandaşımızı bekletmeden ihbarları anında kaydetti. 112 Acil Çağrı Merkezi, ASKİ ve AKOM ile birlikte toplam 3650 ihbar alındı. 43’ü insan kurtarma vakası olmak üzere ihbarların tamamına tek tek müdahale edildi. Bu kadar yoğun bir yağışta tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Yağış nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz. Ankara’mıza geçmiş olsun"