27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 08.06.2024 18:25 | Son Güncelleme: 09.06.2024 01:33

Ankara'yı sağanak vurdu

Ankara'da sağanak nedeniyle Ayaş yolu trafiğe kapandı, metro seferleri durduruldu. Araçlarında mahsur kalan bazı vatandaşlar kepçelerle kurtarıldı. Başkentteki sağanakta en çok yağış, metrekareye 38,34 kilogramla Sincan'a düştü
Kaynak: AA
Ankara'yı sağanak vurdu - Resim: 1

 Başkentte etkili olan gök gürültülü sağanak nedeniyle Ayaş yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı. Bazı metro girişlerini su basması dolayısıyla seferler durduruldu.

Ankara'yı sağanak vurdu - Resim: 2

Kentte öğleden sonra başlayıp etkisini artıran sağanak, birçok ilçede yollarda su birikintilerine neden oldu. Ayaş yolu da yoğun yağış sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yolda biriken suda kalan çok sayıda araç, ekipler ve vatandaşların çabalarıyla bulunduğu yerden çekildi. Bazı vatandaşlar, ekiplerin yardımıyla araçlardan çıkarılarak kepçelerle yol kenarına alındı. Sağanak nedeniyle arıza yapan ve yolda kalan araçlar ise çekicilere yüklenerek bölgeden uzaklaştırıldı.

Ankara'yı sağanak vurdu - Resim: 3

Bölgeye sevk edilen ekipler, yolda biriken suyu tahliye etmek amacıyla tıkalı olan mazgalları açmaya çalışıyor. Bu nedenle Ayaş yolunda hala araç geçişine izin verilmiyor.

Ankara'yı sağanak vurdu - Resim: 4

Bu arada yoğun yağış nedeniyle tavanına kadar suyla dolan Sincan Törekent Metrosu'nun girişine getirilen motopomplarla suyun tahliyesine çalışılıyor. Bu nedenle kent genelinde bazı noktalarda metro ulaşımı sağlanamıyor.